founded in 1614  -  top 100 university

Recordaantal bezoekers op open dag

01 november 2011
Open dag 2011

De open dag op zondag 30 oktober heeft het recordaantal van 620 bezoekers naar het KVI gebracht. Meer dan 70 KVI-medewerkers waren aanwezig om bezoekers te woord te staan, te vertellen over hun onderzoek, technische snufjes te laten zien, proefjes te doen en lezingen te geven. Kinderen konden zich uitleven met het doen van een puzzeltocht, het solderen van een elektronische dobbelsteen, het assisteren bij een meting van de lichtsnelheid en het afvuren van een vacuümkanon. Een groot deel van de onderzoeksfaciliteiten, waaronder de deeltjesversneller AGOR, was te bezichtigen. In lezingen werd ingegaan op de recente opzienbarende resultaten van metingen van de snelheid van neutrino's (Rob Timmermans: "Sneller dan het licht? Doe 'ns normaal, man!") en werd uitleg gegeven over de plannen voor een nieuwe faciliteit op het KVI (Ronnie Hoekstra: "ZFEL: De röntgenlaser van de toekomst").

De open dag van het KVI maakte onderdeel uit van "Zpannend Zernike", de campusbrede open dag van het Zerniketerrein van de Rijksuniversiteit Groningen, en van Oktober Kennismaand.

> Fotoreportage

Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:58