founded in 1614  -  top 100 university

Prof.dr. Raingard Esser hoogleraar Vroegmoderne geschiedenis

29 augustus 2011

Raingard Esser is per 1 augustus 2011 benoemd tot hoogleraar Vroegmoderne geschiedenis (ca. 1500 – ca. 1800) bij de Faculteit der Letteren.

prof. dr. Raingard Esser

Esser (1962) studeerde geschiedenis en Duits aan de Universiteit van Keulen, waar ze in 1994 promoveerde in de Middeleeuwse en Moderne Geschiedenis. Esser werkte onder meer als universitair docent in Keulen, Londen, Potsdam en Bristol. Aan de University of the West of England in Bristol was ze adjunct hoofd van de Facultaire Graduate School en hoofd van de afdeling Geschiedenis . Esser presenteert regelmatig werk op internationale conferenties en heeft een brede onderwijs- en managementervaring.

De interesses van Esser liggen op het terrein van onderzoek naar internationale migratiestromen in de vroegmoderne tijd en het daaropvolgende proces van integratie en culturele uitwisseling. Haar onderzoek naar Nederlandse emigranten in Engeland (sociale geschiedenis) en meer recent naar identiteitsvorming in regionale en stadsgeschiedenis (cultuurgeschiedenis) is vernieuwend en excellent. Haar meest recente uitgave over regionale en stadsgeschiedenis en historiografie van de Lage Landen in de zeventiende eeuw wordt momenteel gedrukt door Brill.

Contact: prof. dr. Raingard Esser

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27