Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen warm aanbevolen door buitenlandse studenten

13 april 2011

Als internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen thuis hun landgenoten informeren over hun ervaringen, spreken ze een zeer positief oordeel uit over de universiteit. Uit een enquête, waaraan 1500 internationale RUG-studenten (bachelor, master, PhD en uitwisselingsstudenten) deelnamen, blijkt dat de Rijksuniversiteit Groningen bij de Nederlandse universiteiten het hoogste 'aanbevelingscijfer' krijgt.

Ook op Europees niveau krijgt de RUG een hoog aanbevelingscijfer, namelijk plaats 21. Regelmatig laat de Rijksuniversiteit Groningen meten hoe internationale studenten oordelen over hun studietijd in Groningen. De enquêtes worden uitgevoerd door I-graduate, een internationaal opererend extern bedrijf, in opdracht van universiteiten en hogescholen in Europa. Aan de najaarsenquête 2010 deden internationale studenten mee van twaalf Nederlandse universiteiten en hogescholen en 203 Europese instellingen voor Hoger Onderwijs.

Onderwijs

Wat onderwijs en het niveau van de bijbehorende faciliteiten betreft wordt de RUG op Nederlands niveau als het beste beoordeeld. In Europa staat de Groningse universiteit op de 17e plaats.

De internationale studenten zijn zeer tevreden over de inhoud van de opleidingen, de wijze waarop tentamens en opdrachten worden beoordeeld, de veiligheid van de stad en de instelling, de mogelijkheden om collega-studenten uit het land van herkomst en andere landen te ontmoeten, de kwaliteit van de graduate schools, de dienstverlening van het International Office, de financiële onderstening en de ICT-faciliteiten van de RUG. Op al de bovengenoemde terreinen staat de RUG op de eerste plaats in de Nederlandse context.

Welcoming Ceremony

Ook met het formele welkom aan de studenten in de vorm van de Welcoming Ceremony in augustus scoort de RUG in de najaarsenquête weer hoog.

Huisvesting en maaltijdvoorzieningen blijven zaken die voor verbetering vatbaar zijn, maar hier wijkt de RUG niet significant af van andere Nederlandse instellingen. Potentiële studenten thuis worden er vaak op gewezen dat de beroemde Nederlandse lunch minder uitvoerig is dan men gewend is. Ook het vinden van passende huisvesting is een minpunt. In samenwerking met het Housing Office gaan de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversitet Groningen door met het zoeken naar mogelijke verbeteringen.

Meer informatie: drs. J.M.F. Borg, afdeling Academische Zaken, tel 050-363 5420, e-mail: j.m.f.borg rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...