Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Michael Stal benoemd tot hoogleraar Software Engineering

June 08, 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. Michael Stal door de stichting Leonardo da Vinci per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Software Engineering. Stal was senior principal engineer bij Siemens Research in München.

Hij studeerde aan de TU München en promoveerde in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was in de jaren negentig een pionier op het terrein van software patterns. Hij is editor van JavaSPEKTRUM en voorzitter van de International Java Club.

 

Last modified:July 04, 2014 21:20

More news

  • November 26, 2015Universiteitsraad positief over plan voor Campus Fryslân

    De Universiteitsraad heeft op donderdag 26 november met de grootst mogelijke meerderheid positief geadviseerd aan het College van Bestuur over het ontwikkelen van een universitaire vestiging in Leeuwarden. RUG/ Campus Fryslân wordt per 1 januari onderdeel...

  • November 26, 2015Els Dolstra wint Nationale Schrijfwedstrijd

    Els Dolstra van de Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het slagersbedrijfheeft donderdag 26 november de Gouden Veer 2015 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen.

  • November 24, 2015The anatomy of flower colours

    You would be forgiven for thinking that biologists know all there is to know about flower colours. However, they are still in the dark about how the various colours are formed. To answer this question, Casper van der Kooi devised a physical model to...