Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Michael Stal benoemd tot hoogleraar Software Engineering

June 08, 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. Michael Stal door de stichting Leonardo da Vinci per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Software Engineering. Stal was senior principal engineer bij Siemens Research in München.

Hij studeerde aan de TU München en promoveerde in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was in de jaren negentig een pionier op het terrein van software patterns. Hij is editor van JavaSPEKTRUM en voorzitter van de International Java Club.

 

Last modified:July 04, 2014 21:20

More news

  • February 09, 2016RUG start intern onderzoek naar fraude

    Het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten een intern onderzoek te starten naar aanleiding van de arrestatie van een medewerker van het Facilitair Bedrijf en het onderzoek dat de FIOD momenteel uitvoert.

  • February 02, 2016Computer software helps police fight child pornography

    Industrial engineer Laura Fernández Robles has developed software solutions for three different industrial partners requiring image recognition: pig farmers, manufacturers and the Spanish police. By combining different approaches, she was able to help...

  • January 28, 2016Niels Taatgen elected Lecturer of the Year

    Prof. Niels Taatgen has been elected University of Groningen Lecturer of the Year 2015. The professor of Cognitive Modelling at the Faculty of Mathematics and Natural Sciences was awarded the Jury Prize on Education Day. Prof. Oscar Couwenberg, chair...