Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Michael Stal benoemd tot hoogleraar Software Engineering

June 08, 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. Michael Stal door de stichting Leonardo da Vinci per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Software Engineering. Stal was senior principal engineer bij Siemens Research in München.

Hij studeerde aan de TU München en promoveerde in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was in de jaren negentig een pionier op het terrein van software patterns. Hij is editor van JavaSPEKTRUM en voorzitter van de International Java Club.

 

Last modified:July 04, 2014 21:20

More news

  • July 20, 2016Nederland wint zilveren medaille in Zürich

    Het hele Nederlandse team heeft op de Internationale Natuurkunde Olympiade 2016 in Zürich prijzen behaald. Christian Primavera uit Maarn haalde een zilveren medaille. Dat was sinds 2004 niet meer gelukt. Het team ging de afgelopen week de strijd aan...

  • July 20, 2016Grote H2020-toekenning voor werk met ‘vlotten’ in bacteriemembraan

    Moleculair biologen van de Rijksuniversiteit Groingen (RUG) doen mee aan een onderzoeksproject dat maar liefst 7,4 miljoen euro heeft gekregen uit het zeer competitieve Europese Horizon 2020 programma. Doel is om ‘lipid rafts’ (vet-vlotten), speciale...

  • July 15, 2016Veni grants awarded to ten University of Groningen and UMCG researchers

    Ten researchers from the University of Groningen and the University Medical Center Groningen have been awarded a Veni grant as part of the Innovational Research Incentives Scheme run by the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO), the...