Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Michael Stal benoemd tot hoogleraar Software Engineering

June 08, 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. Michael Stal door de stichting Leonardo da Vinci per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Software Engineering. Stal was senior principal engineer bij Siemens Research in München.

Hij studeerde aan de TU München en promoveerde in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was in de jaren negentig een pionier op het terrein van software patterns. Hij is editor van JavaSPEKTRUM en voorzitter van de International Java Club.

 

Last modified:July 04, 2014 21:20

More news

  • October 08, 2015Nieuwe Broerstraat 5 is uit

    Het oktobernummer van Broerstraat 5 opent met een portret van een bijzondere wetenschapper die zich afvraagt waarom mensen eigenlijk gezond zijn: Cisca Wijmenga speurt naar de genetische achtergrond van chronische ziekten als glutenallergie en reuma...

  • October 05, 2015The ecology of microbial invasions

    University of Groningen scientists have described how microbial invasions follow the same general pattern as invasions by plant or animal species. This is a clear example of how the microbiological world follows general rules of ecology. The discovery...

  • October 05, 2015Saving energy and money with smart systems

    Using the University of Groningen’s Bernoulliborg building on the Zernike Campus as a living lab, PhD student Ilche Georgievski has devised systems to save energy and money. The results, which are generic and can be used in other buildings, will generate...