Over onsActueelNieuwsberichten

Symposium ‘Op weg naar nieuwe identiteiten!’

23 maart 2009

Tijdens de viering van haar 395-jarig bestaan dit jaar verleent de Rijksuniversiteit Groningen op 5 juni 2009 een eredoctoraat aan prof. dr. Marilynn Brewer. In het kader van de uitreiking van dit eredoctoraat organiseert het instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid op 4 juni rond het thema integratie en identiteit een symposium met als titel: ‘Op weg naar nieuwe identiteiten!’

Op dit Engelstalige symposium zullen Ruud Lubbers, Kader Abdolah, Naema Tahir, Jacques Wallage en Marilynn Brewer onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen hun visie geven op de vraag of er in onze multiculturele samenleving nieuwe identiteiten nodig zijn om de integratie verder te bevorderen. En zo ja, hoe zouden deze nieuwe identiteiten er dan uit moeten komen te zien?

Dat deze vraag relevant is voor het integratiedebat bleek wel uit de emotionele reacties op de opmerking van prinses Maxima dat dé Nederlandse identiteit niet bestaat, maar voortdurend verandert mede onder invloed van nieuwkomers in ons land. Ook de discussie over het dubbele paspoort raakt direct aan de vraag of behoud van oorspronkelijke identiteiten de integratie van minderheden in ons land bevordert of juist in de weg staat.

Naast bovengenoemde sprekers vindt er tevens een paneldiscussie plaats waaraan Marilynn Brewer, Jan Pieter van Oudenhoven (hoogleraar Cross-culturele Psychologie), Baukje Prins (universitair hoofddocent Sociale en Politieke Filosofie) en Marjo Buitelaar (universitair hoofddocent in de hedendaagse Islam) zullen deelnemen.

Het symposium wordt gehouden van 10.00–16.30 uur in de Doopsgezinde Kerk in Groningen. De kosten voor dit symposium zijn 25 euro en u kunt zich aanmelden via www.instituutisw.nl. Hier kunt u tevens meer informatie vinden.

Zie ook: persbericht eredoctoraat Marylinn Brewer en persbericht eredoctoraat Kader Abdolah

Noot voor de pers

Meer informatie: Maarten Koekkoek, tel. 050-363 6903, e-mail: m.m.koekkoek@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27