Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Suzanne Täuber, mindfulness voor mantelzorgers en spieken bij de dieren

03 december 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

  • Een portret van Suzanne Täuber, een van de nieuwe Rosalind Franklin Fellows.
  • Mindfulness voor mantelzorgers . Een training mindfulness kan mantelzorgers helpen om meer grip op hun leven te houden, blijkt uit afstudeeronderzoek van sociologiestudent Sanny Kappen. Kappen won met haar onderzoek een prijs van de Vlaamse en Nederlandse Wetenschapswinkels.
  • Spieken bij de dieren. Hoogleraar Eize Stamhuis is dagelijks op zoek naar knappe staaltjes in de natuur. Hij probeert principes uit de natuur te doorgronden en de lessen daaruit te gebruiken voor oplossingen voor technische of medische uitdagingen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:16 augustus 2021 13:56
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 15 april 2024

    Nachtzicht met kunstmatige atomen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...