ActueelMensen en meningen

Expertise

Gentherapie, genetische doping, prodrugs

Curriculum vitae

Hidde J. Haisma (1957) is hoogleraar Farmaceutische Genmodulatie bij de divisie Farmacie van de Faculteit Bètawetenschappen en Technologie. Hij studeerde medische biologie in Utrecht en werkte in de VS – aan o.m. Harvard Medical School – en aan de VU. In 2000 werd hij benoemd als hoogleraar Farmaceutische Genmodulatie aan de RUG.

Haisma doet onderzoek naar de ontwikkeling van geneesmiddelen die menselijke genen kunnen beïnvloeden om zo ziekten te genezen. Hij is redacteur van een aantal tijdschriften op het gebied van de gentherapie en auteur van meer dan 100 publicaties en diverse patenten op zijn onderzoeksterrein. Haisma is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Gen- en Celtherapie en bestuurslid van de Europese vereniging voor Gen- en Celtherapie. Daarnaast is hij lid van de Gene Doping Expert Group van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). Eind 2016 ontving hij een onderzoeksbeurs van 100.000 US-dollar voor zijn onderzoek dat gericht is op het ontwikkelen van een analysemethode voor het opsporen van gendoping op basis van ‘next generation sequencing’.

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie