Skip to ContentSkip to Navigation
ActueelNieuws

Open Dag vernieuwde UB Binnenstad

Deze week vindt in de UB Binnenstad een groots opgezette feestweek plaats ter ere van de heropening na de renovatie. Hoogtepunt van de week is de open dag op vrijdag, die om 12.00 uur geopend zal worden door niemand minder dan Arjen Lubach! Op de open dag kunnen bezoekers meedoen aan en genieten van lezingen, rondleidingen, concerten en ‘onderzoekspoëzie’.

Meer informatie

Programma feestweek UB

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:31 mei 2017 14:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 juni 2017

  Prof. Michel Vols: wegbereider nieuwe overlastwet

  Ernstig asociaal gedrag, langdurige pesterijen, bedreiging. Als een overlastgever in een koopwoning woont kon de burgemeester tot voor kort maar weinig doen om dit te beëindigen. Maar daar komt vanaf volgende week verandering in, dankzij een nieuwe...

 • 28 juni 2017

  Een nieuwe wet tegen ‘neighbours from hell’

  1 juli 2017 is voor Michel Vols een heugelijke dag. Dan wordt de ‘Wet aanpak woonoverlast’ van kracht. Vols stond aan de wieg van deze wet. Hij pleit al jaren voor een andere aanpak van huiseigenaren die overlast veroorzaken.

 • 28 juni 2017

  Bewonersinitiatieven vragen om maatwerk en enthousiasme

  Bewoners krijgen en nemen steeds vaker de ruimte om zelf zaken in de straat, buurt of wijk te regelen. De regie ligt niet langer automatisch bij de woningcorporatie of de gemeente. Het is de bewoner zelf die regelmatig de touwtjes in handen neemt. Onderzoekers...