Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Je pupil mist geen beat

15 februari 2017

Onze pupillen laten zien dat we zelfs zonder aandacht muzikaal zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Atser Damsma en Hedderik van Rijn, onderzoekers bij Psychologie. Ze ontdekten dat onze pupillen reageren op veranderingen in ritmes - zelfs als we niet bewust naar die muziek luisteren. Damsma en Van Rijn lieten proefpersonen een taak uitvoeren en tegelijkertijd naar drumritmes luisteren. Als een belangrijke beat werd weggelaten werd de pupil groter.

Meer informatie

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 februari 2017 09:53

Meer nieuws

  • 24 maart 2017Grootste kans op rechtse coalitie

    Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen laten zien dat het CDA acht en D66 zeven van elf belangrijkste beslispunten kunnen binnenhalen in een rechtse coalitie met de VVD en Christen Unie. Bij een coalitie met VVD en Groen Links lukt dat maar...

  • 20 maart 2017Subsidie Laura Batstra: Klassenfeestjes tegen sociale uitsluiting

    Laura Batstra start een project waarbinnen kinderfeestjes voor de hele klas georganiseerd en gepropageerd worden met als doel sociale uitsluiting van kinderen tegen te gaan. Stichting Kinderpostzegels subsidieert dit initiatief.

  • 09 maart 2017Niet-werkzame medicatie kan verkoopvergunning krijgen

    Nieuw statistisch onderzoek zet vraagtekens bij de bewijskracht die de Amerikaanse FDA verlangt van goed te keuren medicamenten. Psycholoog en statisticus Don van Ravenzwaaij van de RUG concludeert dit in een artikel dat hij samen schreef met prof....