ActueelNieuws

Groninger ontdekkingen centraal op expositie Nobel Science

De Rijksuniversiteit Groningen kent een traditie waarin fundamenteel onderzoek wordt gecombineerd met praktische toepassingen. Ben Feringa en Frits Zernike ontvingen voor hun werk een Nobelprijs, maar vele anderen verrichtten ook baanbrekend werk en deden opzienbarende uitvindingen en ontdekkingen. Aan deze Groninger wetenschappers van formaat wijdt het Universiteitsmuseum nu een gratis toegankelijke expositie: ‘Nobel Science’. Nobelprijswinnaar Ben Feringa heeft bij de opening van de expositie een replica van zijn Nobelpenning gedoneerd aan het Universiteitsmuseum.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 10:39
printOok beschikbaar in het: English