ActueelNieuws

• Nieuws van

• Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 10*

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Nobelprijswinnaar
Datum:09 mei 2017

Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Centenary Prize 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. De Centenary Prize is een onderscheiding voor excellente scheikundigen van buiten het Verenigd Koninkrijk. De Royal Society of Chemistry is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Harutyunyan
Datum:09 mei 2017

Syuzanna Harutyunyan, hoogleraar synthetische organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Homogeneous Catalysis Award 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. Professor Harutyunyan richt zich in haar werk op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor het synthetiseren van moleculen die van nut zijn in de farmaceutische, fijnchemische of agrochemische industrie. De Royal Society of Chemistry (RSC) is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Nederlandse onderzoekers gaan samen kunstmatige cel bouwen
Datum:09 mei 2017

Het Nederlandse onderzoeksconsortium BaSyC gaat de uitdaging aan om een kunstmatige biologische cel te bouwen. Daartoe heeft het een bedrag van bijna 19 miljoen toegekend gekregen uit het Zwaartekrachtprogramma van de NWO. Onder coördinatie van prof.dr. Bert Poolman, mede-aanvrager van BaSyC, nemen vijf onderzoeksgroepen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) deel aan het project. Zij leveren, na de TU Delft die het BaSyC-project leidt, de grootste bijdrage.

Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2017 in Groningen
Datum:16 maart 2017

Het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert in 2017 de jaarlijkse Sterrenkunde Olympiade. Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo kunnen tussen tot 15 mei thuis meedoen aan de voorronde. De finale is van 5 tot en met 7 juli in Groningen. De beste inzenders strijden in deze finale om de hoofdprijs, een reis naar de sterrenwacht op La Palma.

Lorentz Afstudeerprijs voor Groningse Natuurkunde-studente
Datum:22 november 2016

Masterstudente Physics Femke Oosterhof heeft de Lorentz Afstudeerprijs voor theoretische natuurkunde gewonnen. Zij krijgt de prijs van 3.000 euro van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) in Haarlem. De jury is lovend over de hoge kwaliteit van Oosterhofs afstudeerwerk.

Unilever Research Prize 2016 for Chemical Engineering student Marte Sveistrup
Datum:22 november 2016

Marte Sveistrup, Master’s student in Chemical Engineering at the University of Groningen, receives the Unilever Research Prize for her thesis on enhanced oil recovery (EOR).

iGEM-team wint Gold Medal en 1e plaats
Datum:02 november 2016

FSE-studenten winnen op internationale competitie in synthetische biologie (MIT Boston).

Nobelprijs Chemie 2016 voor Ben Feringa
Datum:05 oktober 2016

Prof. Ben Feringa heeft de Nobelprijs voor Scheikunde gewonnen. Feringa krijgt de prijs voor de ontwikkeling van moleculaire machines.

Prof. Ben Feringa wint Tetrahedronprijs 2016
Datum:09 september 2016

Prof. Ben L. Feringa, van de Rijksuniversiteit Groningen te Nederland, ontavngt de Tetrahedronprijs 2016 voor zijn uitmuntende bijdragen aan de organische chemie. Voorgangers van Feringa van deze prestieuze prijs zijn afkomstig van de Universiteit van Cambrdige, de Universiteit van Stanford and het Max-Planck-Instituut

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.