founded in 1614  -  top 100 university

Open dagen en introductie

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Een kennismaking met de toekomstige leeromgeving van uw zoon of dochter

Datum Tijd Plaats
zaterdag 18 maart 2017 10.30 - 16.00 uur Academiegebouw, Broerstraat 5 Groningen

Ouders van studiekiezers hebben vaak veel vragen over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om u in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van de RUG en studeren in de stad Groningen organiseren we deze voorlichtingsdag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichting over studeren in Groningen. Het gaat niet over de inhoud van de opleidingen die de RUG aanbiedt.

Voor wie is deze voorlichtingsdag?

Deze voorlichtingsdag is bedoeld voor ouders van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en overwegen om aan de Rijksuniversiteit Groningen te gaan studeren. De voorlichtingsdag is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor de scholieren zelf. Voor hen hebben we andere voorlichtingsevenementen zoals de Open dag.

Programma

De dag begint met een gezamenlijk ochtendprogramma, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit, studeren en studiebegeleiding. Na de lunch kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Zo zijn er lezingen en presentaties over het vinden van een kamer, studiekeuze, het honours college, studiekosten en studieondersteuning. Er is een informatiemarkt met stands op het gebied van o.a. studiefinanciering, inschrijving, keiweek (introductieperiode), sport en cultuur. Als u buiten de hectiek van de informatiemarkt om even rustig met een studentendecaan wilt praten over studiekeuze, studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties, dan kunt u terecht op het inloopspreekuur van de studentendecanen. Vindt u het leuk een student van een bepaalde studie te spreken? Kom dan naar de Meet & Greet! Ook kunt u deelnemen aan een stadswandeling, georganiseerd en begeleid door studenten van GroningenLife!.

Aanmelden

Vanaf 15 februari 2017 kunt u zich aanmelden voor de Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten op 18 maart 2017.
U kunt uw e-mailadres achterlaten, zodat u een herinneringsmail ontvangt zodra de aanmelding open gaat.

Belangrijk: bent u al eens naar een Voorlichtingsdag voor ouders geweest? Het programma is elke keer hetzelfde, het heeft inhoudelijk dus geen meerwaarde om deze voorlichtingsdag tweemaal te bezoeken.

Brochure voor ouders

Alvast meer lezen? Vraag dan de voorlichtingsbrochure voor ouders aan, over het maken van een studiekeuze en studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050- 3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 januari 2017 12:35