ActueelEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

Schooldecanendag 8 juni 2017

De Schooldecanendag van de Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar in het teken van energie en duurzaamheid, aardbevingen en ruimtelijke planning.

We starten ’s morgens om 9.30 uur in het spectaculaire nieuwe gebouw van Energy Academy Europe, op de Zernike Campus. Dit is het meest duurzame onderwijsgebouw in Nederland. U wordt dan bijgepraat over het aanbod van energie-onderwijs aan de universiteit.

Daarna wandelen we naar de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Daar volgt een intensieve kennismaking met de twee bacheloropleidingen die de faculteit aanbiedt: Human Geography and Urban and Regional Planning en Spatial Planning and Design.

We lunchen in het Sportcafé van het Sportcentrum van universiteit en hogeschool.

Na de lunch stappen we op de bus naar het Academiegebouw, waar in twee minicolleges vanuit verschillende gezichtspunten de aardbevingsproblematiek wordt belicht, o.a. door prof.dr. Jan Brouwer van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

We eindigen op de Grote Markt bij het in aanbouw zijnde Groninger Forum. Studenten van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen geven toelichting en we krijgen een korte rondleiding.

Naast het Groninger Forum ligt café ’t Feithhuis. Daar sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

Via onderstaande blauwe knop kunt u zich aanmelden voor deze dag.

Voor vragen kunt u bellen (050) 363 9011 of mailen naar g.h.zoer@rug.nl.

Schooldecanendag 2016 (klik voor een grotere versie)
Laatst gewijzigd:18 mei 2017 15:18