founded in 1614  -  top 100 university

Open dagen en introductie

College Carrousel

Een kennismaking met de universiteit op basis van het gekozen profiel

Datum Tijd Locatie
4 t/m 6 april 2017 10.00 - 15.00 uur Diverse locaties, afhankelijk van het profiel
11 t/m 13 april 2017 10.00 - 15.00 uur Diverse locaties, afhankelijk van het profiel

De College Carrousel biedt scholieren een eerste kennismaking met wetenschap en universiteit. Daarbij gaat het vooral om sfeer proeven en snuffelen aan de inhoud van opleidingen. Het programma speelt zich af op vier locaties, gerelateerd aan de vier vwo-profielen.

Deelnemende scholen

De College Carrousel is bestemd voor scholieren uit 4 vwo. Meedoen aan de College Carrousel kan niet individueel, alleen met je school. Klik hier voor het overzicht van de scholen die in 2017 zullen deelnemen.

Programma

Elk profiel heeft een eigen programma op een eigen locatie. Het programma bestaat op elke locatie uit een hoorcollege, een werkcollege en een programmaonderdeel o.l.v. studenten. Het hoorcollege volg je samen met alle leerlingen die hetzelfde profiel volgen. Het wordt gegeven door een docent uit een vakgebied dat aansluit op jouw profiel. Tijdens het werkcollege ga je in kleinere groepen zelf actief aan de slag. Dit kan op verschillende manieren: door het doen van een proef, het opzetten van een kleine enquête, het uitwerken van een case, het discussiëren over een bepaald onderwerp, enzovoort. Voorafgaand aan de College Carrousel kun je zelf online aangeven naar welk werkcollege je voorkeur uitgaat. Het laatste programmaonderdeel verschilt per profiel en kan bestaan uit een rondleiding, demonstratie, wedstrijd of spel, georganiseerd en begeleid door studenten van een studievereniging. De dag duurt van ca. 10.00 uur tot 15.00 uur.

Online inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050- 3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl.

Laatst gewijzigd:23 februari 2017 16:46