founded in 1614  -  top 100 university

Docent van het Jaar-verkiezing

Verkiezing Docent van het Jaar 2016

Docent van het jaar
Prof. Niels Taatgen, Docent van het Jaar 2015, en dagvoorzitter prof. Oscar Couwenberg

Negen docenten van de Rijksuniversiteit Groningen strijden op woensdag 25 januari vanaf 14.30 uur in de Aula van het Academiegebouw om de titel Docent van het Jaar 2016. De genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 10 minuten. Na deze spannende strijd maakt de jury de winnaars van de Publieksprijs en de Webprijs bekend en vervolgens de RUG Docent van het Jaar 2016.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 7.500, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College. Het complete programma van de Docent van het Jaarprijs wordt live uitgezonden op internet. Studenten en docenten kunnen via de RUG-site stemmen op de genomineerde van hun voorkeur.

De genomineerde docenten:

De RUG Docent van het Jaar verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

UEF/COWOG

Sinds 2016 wordt de prijs voor de Docent van het Jaar, een geldbedrag van € 7.500, jaarlijks beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds. Dit bedrag moet worden aangewend als investering in het eigen onderwijs (vervolgopleiding, conferentie, studiereis, studentassistent, e.d.). Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur gemaakt door Joek van Draanen. Het COWOG-fonds valt als Fonds op Naam onder het Ubbo Emmius Fonds van de RUG en is voortgekomen uit het voormalig Centrum Onderzoek en Ontwikkeling van Hoger Onderwijs Groningen (COWOG). Het COWOG-fonds heeft als doel de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Groningen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:12 januari 2017 10:29