founded in 1614  -  top 100 university

Docent van het Jaar-verkiezing

Dr. Malvina Nissim gekozen tot Docent van het Jaar

Prof. dr. Sibrand Poppema en dr. Malvina Nissim

Dr. Malvina Nissim is gekozen tot RUG Docent van het Jaar 2016. De universitair docent computationele taalkunde aan de Faculteit Letteren won zowel de juryprijs tijdens de Dag van het Onderwijs. Juryvoorzitter prof.dr. Hans van Ees roemde Nissims enthousiaste, interactieve en energieke manier van doceren. Volgens van Ees zijn haar colleges zowel spannend als analytisch en maken ze nieuwsgierig. Dr. Nissim ontving een bedrag van € 7.500, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College.

Publieksprijs en Webprijs

Nissim viel dubbel in de prijzen: ook ging ze er met de Publieksprijs vandoor. Dr. Barend van Leeuwen van de Faculteit Rechtsgeleerdheid kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet en sleepte daarmee de Webprijs in de wacht.

De genomineerde docenten:

De RUG Docent van het Jaar verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

UEF/COWOG

De prijs voor de Docent van het Jaar, een geldbedrag van € 7.500, wordt beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds. Dit bedrag moet worden aangewend als investering in het eigen onderwijs (vervolgopleiding, conferentie, studiereis, studentassistent, e.d.). Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur gemaakt door Joek van Draanen. Het COWOG-fonds valt als Fonds op Naam onder het Ubbo Emmius Fonds van de RUG en is voortgekomen uit het voormalig Centrum Onderzoek en Ontwikkeling van Hoger Onderwijs Groningen (COWOG). Het COWOG-fonds heeft als doel de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Groningen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:07 februari 2017 14:16