OnderwijsOpleidingenMasteropleidingenOpleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Maatschappijleer
Header image Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Maatschappijleer

Ben je geïnteresseerd in de maatschappij en wil je lesgeven? In de lerarenopleiding Maatschappijleer verdiep je je kennis en leer je deze over te brengen aan middelbare scholieren.

De opleiding bestaat uit een didactisch en een vakinhoudelijk deel. Het vakinhoudelijke programma is een combinatie van politicologische en sociologische vakken. Deze volg je bij Sociologie en Rechtsgeleerdheid. In het didactische programma word je opgeleid tot eerstegraadsdocent. Daarbij leer onze samenleving inzichtelijk te maken voor middelbare scholieren. Ook laat je ze nadenken over verschillende visies op de maatschappij.

Na het afronden van deze tweejarige master heb je een universitaire graad en een eerstegraadsonderwijsbevoegdheid.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
MA in Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Maatschappijleer