UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekUniversity of Groningen Press

Over UGP

University of Groningen Press biedt een platform voor het publiceren van tijdschriften, boeken en andere publicaties van faculteiten en/of onderzoekers die werken aan of met de Rijksuniversiteit Groningen. We willen hiermee open access stimuleren, waardoor onderzoekers of geïnteresseerden over de hele wereld de informatie kunnen vinden en toegang krijgen zonder barrières.

Een nieuw tijdschrift opzetten (of een bestaand tijdschrift omzetten in een digitale versie) betekent maatwerk. Wij kunnen u een beeld geven van de werkzaamheden, het proces en indien nodig adviseren over de workflow. Met deze dienstverlening willen we redacties, verbonden aan de RUG, ondersteunen.

De University of Groningen Press heeft de beschikking over het publicatieprogramma Open Journal Systems (OJS) waarmee we het aanmaken van een nieuw e-journal technisch snel kunnen realiseren.

De volgende ondersteuning kunnen wij u bieden:

• Ondersteuning bij opzetten nieuw tijdschrift en inrichten van de beheersstructuur.
  • Technisch beheer van het platform waarop uw tijdschrift draait (OJS) en technische ondersteuning.
  • Helpdeskfunctie.
  • Hosting van het tijdschrift.
  • Advies over auteursrechten.
  • Instructie in het gebruik van OJS.
Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 13:07
printOok beschikbaar in het: English