Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekFeestelijke openingsweek UB Binnenstad

Eindelijk rust... maar eerst nog feest!

Feestelijke openingsweek UB Binnenstad, maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni 2017
4e verdieping
4e verdieping

"Tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door..."

De afgelopen drie jaar is het gebouw van de UB Binnenstad grondig gerenoveerd. Dat bracht bij tijd en wijle flink wat overlast met zich mee: we wilden op elk moment zoveel mogelijk studieplekken open houden terwijl de verbouwing doorging.

In eerste instantie was het project UB2020 gedoopt, omdat men de noodzakelijke verbouwingswerkzaamheden wilde uitsmeren over een groter aantal jaren en daarmee de overlast voor de gebruikers aanvaardbaar houden. Later werd echter besloten de renovatie versneld uit te voeren: dat zou op bepaalde tijdstippen meer overlast met zich meebrengen, maar de uiteindelijke tijdwinst die het opleverde, woog zwaarder. Uiteindelijk ging de UB Binnenstad in de zomer van 2016 voor het eerst in haar bestaan zelfs vijf weken lang helemaal dicht zodat de bouwvakkers grote vorderingen konden maken, vooral bij de verbouwing van de entreehal.

Het is allemaal niet voor niets geweest: vanaf medio mei 2017 hebben studenten en medewerkers van de RUG de beschikking over 2100 studieplekken met alle technische voorzieningen: veel stopcontacten voor alle meegebrachte devices, en natuurlijk supersnel draadloos internet. De studie- en werkomgeving is bovendien prettiger door beter gebruik van daglicht, betere luchtkwaliteit en een logischere indeling van de verschillende soorten studieplekken.

The University of Groningen Library: Where the Shhh happens

Einde overlast. Einde lawaai. Vanaf nu is het weer heerlijk stil op de studiezalen. Maar eerst... Feest!
Van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni gaan we vieren dat we een prachtige nieuwe UB Binnenstad hebben!

Laatst gewijzigd:20 april 2017 10:07
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter