UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Schenking astronomie van dhr. W.A. Jörg

Onlangs ontving onze Bibliotheek uit handen van dhr. Willem A. Jörg een groot aantal bijzondere geschenken. De heer Jörg is tegenwoordig woonachtig in Riehen bij Bazel in Zwitserland, maar voelt zich nog sterk verbonden met Groningen. Al eerder kocht hij ten behoeve van de UB op veilingen in Zwitserland en Duitsland interessante oude drukken op het gebied van geografie, geschiedenis en theologie. Als vrijwillig medewerker van de “Astronomischer Verein Basel” geniet vooral astronomie zijn bijzondere belangstelling.

Titelpagina van: “Elucidarius poeticus … / H. Torre(n)tinus. – Venetië : N. de Sabio en M. Sessa. - 1535.
Laatst gewijzigd:13 juni 2017 14:27
printOok beschikbaar in het: English