Universiteitsbibliotheek

De nieuwe UB-website

27 januari 2017
Nieuwe website

Vanaf vrijdag 3 februari 2017 heeft de Universiteitsbibliotheek Groningen een splinternieuwe website. Deze nieuwe site biedt een sterk vereenvoudigde toegang tot alle diensten en voorzieningen die de UB de wetenschappelijke gemeenschap te bieden heeft.

Met een enkele muisklik zoekt u in onze volledige (elektronische en fysieke) collectie; we presenteren korte beschrijvingen van onze vakcollecties en bibliotheeklocaties, en we bieden studenten en medewerkers een korte wegwijzer door de complexe wereld van zoeken, verwerken en publiceren van wetenschappelijke informatie.
Maar uiteraard zijn meteen op de voorpagina ook de actuele openingstijden van de bibliotheeklocaties te zien, evenals de beschikbare computerwerkplekken!

We belichten een paar belangrijke onderdelen van de UB-website:

• Zoeken naar literatuur uit onze collectie doet u in onze zoekmachine SmartCat.
  • Per vakgebied zijn de belangrijkste bronnen en ingangen samengevat in onze LibGuides.
  • Op de overzichtspagina Zoeken vindt u meer informatie: digitale bronnen, thuistoegang, en directe toegang tot de RUG onderzoeksdatabase.

Hoe vind ik...?

Op deze overzichtspagina krijgt u kort uitgelegd hoe u het beste kunt zoeken naar artikelen, tijdschriften, boeken etc. Een handig spoorboekje voor de verschillende verschijningsvormen van wetenschappelijke informatie!

Het projectteam: Renée van der Sluis, Thomas de Maree, Els Kloens, Annet Kranenborg, Joke Bulthuis, Frank den Hollander, Babette Knauer

Zoeken, verwerken, publiceren

Als bibliotheekgebruiker, student of wetenschapper, krijgt u te maken met de cyclus Zoeken naar informatie, Verwerken van literatuur en data en Publiceren van onderzoeksresultaten.
De website van de Universiteitsbibliotheek biedt u een handige 'toolbox' voor al deze gebieden!

Zoeken naar artikelen, boeken, tijdschriften, e-books, data en digitale bronnen, en ondersteuning daarbij
  • Verwerken
    Verzamelen, analyseren en archiveren van literatuur en onderzoeksdata; hulp bij bibliografisch management
  • Publiceren
    Grotere zichtbaarheid van onderzoeksresultaten; advisering bij open access publiceren en auteursrecht

De UB per doelgroep

De Universiteitsbibliotheek heeft informatie en dienstverlening in huis voor alle universitaire doelgroepen (en zelfs daarbuiten). De website biedt nu ook aparte overzichtspagina's per doelgroep.

De UB voor...

Laatst gewijzigd:08 maart 2017 14:54