Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekCollectiesLetteren

De collectie

Arts collection letteren collectie

De collectie Letteren bestaat uit:

 • Collectie Letteren
  De Universiteitsbibliotheek biedt een omvangrijke en gedegen collectie ter ondersteuning van het onderzoek en onderwijs binnen de Faculteit der Letteren. Alle publicaties, zowel gedrukt als online, zijn ontsloten in SmartCat. Het grootste deel van de collectie bevindt zich in het magazijn: deze werken kunt u aanvragen via SmartCat. Daarnaast vindt u op de tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek een zaalcollectie voor Letteren. Deze bestaat uit onder andere naslagwerken, inleidingen en handboeken.
 • Collectie Archeologie
  De collectie van Archeologie vindt u op de tweede verdieping in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. De collectie bestaat uit de Mediterrane en Prehistorische Archeologie.
 • Korea Collectie
  De open opgestelde Korea Collectie op de tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek bestaat uit boeken over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van Korea en Korean Studies.
 • Filmcollectie
  Binnen de collectie Letteren bevindt zich een grote collectie films op dvd t.b.v. het onderwijs aan de Faculteit Letteren. Deze zijn alléén raadpleegbaar voor studenten en medewerkers van de Faculteit Letteren. Het reserveren van de filmcollectie doet u via SmartCat (zoeken op acteur en/of regisseur doet u door te zoeken op 'auteur').
Werkcollegekasten

Als docent kunt u publicaties laten 'vastzetten' voor een werkcollege. Dit houdt in dat de publicaties die studenten nodig hebben voor een werkcollege, voor het betreffende semester niet uitgeleend kunnen worden, zodat iedereen ze kan raadplegen.

Laatst gewijzigd:31 augustus 2017 11:15
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter