Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekLenen

Aanvragen, ophalen, inleveren

aanvragen ophalen inleveren boeken

Aanvragen

Via SmartCat ziet u waar een publicatie bij de Universiteitsbibliotheek zich bevindt.

Boeken

Publicaties in open opstelling
Boeken die in open opstelling op een zaal van de UB Binnenstad, UB Zernike of de Centrale Medische Bibliotheek staan, kunt u zelf uit de kast halen en lenen via de Selfservice.

Bijvoorbeeld: University Library Arts Collection: i600 36.060 H13.1.2

Publicaties in het magazijn
Als een exemplaar uitleenbaar is, klikt u op de link Reserveren. Vul op het volgende scherm uw lenernummer en uw wachtwoord in. U ontvangt een e-mail zodra de aangevraagde publicaties voor u klaarliggen bij de Selfservice op de begane grond van de UB. De publicaties blijven een week voor u liggen.

Bijvoorbeeld: UB 55B 8568 Magazijn
N.B. sommige publicaties staan in een extern magazijn. Als u deze werken aanvraagt, ziet u de melding: UB magazijn/closed stacks Zernike-magazijn; het duurt dan iets langer voordat u de publicaties kunt ophalen.

Speciale collecties

Oude en kostbare werken: Uklu
Het meeste materiaal uit de bijzondere collecties kan via SmartCat aangevraagd. Uitzondering hierop zijn de persoonlijke nalatenschappen die worden bewaard in de kluis. U kunt deze aanvragen bij de balie van de afdeling Bijzondere Collectie op de 3e verdieping. Voor een aantal bijzondere handschriften geldt dat deze alleen na toestemming van de conservator zijn in te zien.

Films

De Collectie Letteren omvat een grote collectie films op dvd t.b.v. het onderwijs aan de Faculteit Letteren. Deze zijn alléén raadpleegbaar voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Letteren. U kunt de films uitsluitend aanvragen via het uitleenbureau (tel. 050 3635020 of mail naar uitleenbureau-bibliotheek@rug.nl).
N.B. houdt u er rekening mee dat het tot 3 uur kan duren voordat u de film kunt afhalen.

Laatst gewijzigd:31 juli 2017 16:33
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter