Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Eén dag student

17 januari 2017

De opleiding Geschiedenis verzorgt regelmatig een programma Eén Dag Student.

Eén Dag Student is bedoeld voor scholieren die na een bezoek aan een andere voorlichtingsevenement nog niet helemaal zeker zijn van hun keuze. Tijdens Eén Dag Student Geschiedenis maak je intensief kennis met de opleiding.   

Voor wie?

Je zit in 5 of 6 VWO en je bent al een gevorderde kiezer. Dat wil zeggen dat jij je al hebt georienteerd op diverse opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Bijvoorbeeld op de Open Dag. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan kun je je aanmelden voor Eén Dag Student Geschiedenis om te ervaren hoe het is om student Geschiedenis te zijn.

Wanneer?

Eén Dag Student Geschiedenis wordt twee keer per jaar gehouden, in het voorjaar (maart/april) en in het najaar (november/december). De eerstvolgende Een Dag Student is op 6 maart 2017. We zitten vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Wat ga je doen?

Na de ontvangst is er een korte toelichting op het studieprogramma en vervolgens volg je een hoorcollege met huidige eerstejaars studenten. Daarna is er een lunch met ouderejaars studenten en vervolgens krijg je een werkcollege zoals die ook tijdens de studie gegeven wordt. Tenslotte heeft de studievereniging Ubbo Emmius een leuke activiteit georganiseerd.

De voertaal van deze dag is Nederlands. The spoken language that day is Dutch.

Het complete programma wordt opgestuurd naar iedereen die zich heeft aangemeld.

Aanmelden

We zitten vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de opleiding Geschiedenis. Deze is bereikbaar op telefoonnummer: 050-3638986 of via de e-mail:

opleiding.geschiedenis@rug.nl


Laatst gewijzigd:30 maart 2017 13:13

Meer nieuws

  • 24 mei 2017RUG zesde op lijst duurzame onderwijsinstellingen

    De RUG is dit jaar als zesde geëindigd op de lijst van meest duurzame onderwijsinstellingen. Dat is vorige week bekend geworden tijdens de uitreiking van de SustainaBul, dé duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. De uitreiking...

  • 24 mei 2017Gezondheid leidraad beleid Stad

    De stad Groningen wil de gezondste stad van Nederland worden. Gezondheid en welbevinden worden een leidraad voor de ruimtelijke en sociale ontwikkeling van de stad. Het gemeentebestuur van Groningen heeft deze stevige ambitie samen met het UMCG, de...

  • 17 mei 2017Gebouw Energy Academy Europe in stijl geopend

    Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe...