Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

NWO subsidie voor onderzoeksproject Dr. Tamara Witschge

26 juni 2017

De Nederlands Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het SIA hebben een subsidie van €123.836 toegekend aan het onderzoeksproject van Tamara Witschge , Universitair Hoofddocent aan de Faculteit der Letteren en Klaske Tameling (Hogeschool Utrecht). Het gaat om actieonderzoek, waarbij de onderzoekers de veranderingen in de journalistiek niet alleen onderzoeken, maar zelf het nieuwe journalistieke proces vormgeven en in kaart brengen.

Dr. Tamara Witschge
Dr. Tamara Witschge

In het najaar van 2017 zal een interdisciplinair team van freelance makers (journalisten - designers - developers - marketeers - data-analisten) nieuwe journalistieke vormen en producten gaan ontwikkelen en verkopen. De Rijksuniversiteit Groningen (Mediastudies & Journalistiek) onderzoekt samen met haar partners aan de Hogeschool Utrecht (Journalismlab), A-lab (incubator space) en VersPers (training en publicatie platform voor journalisten) de nieuwe werkwijzen en productievormen in de journalistiek.

Witschge is verbonden aan de opleidingen Media Studies en Journalistiek en doet onderzoek naar het veranderende medialandschap in Nederland als onderdeel van haar Rosalind Franklin Fellowship . Dit onderzoek loopt naast haar VIDI-onderzoek naar ondernemerschap in de journalistiek en vergelijkend EU onderzoek naar journlaistieke innovatie (INJECT).

Het onderzoek is onderdeel van het programma Smart Culture-Kunst en Cultuur . Dit programma beoogt een bijdrage te leveren aan het versterken van het ecosysteem van de creatieve sector door middel van een combinatie van fundamenteel en praktijkgericht onderzoek. Het project zal starten in het najaar van 2017 en duurt twee jaar.

Meer informatie

website NWO

Laatst gewijzigd:10 juli 2017 09:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.