Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Horst Gerson Lezing 6 oktober 2017: 'Everything or Nothing? What do University Museums Know?'

21 september 2017

Op vrijdag 6 oktober 2017 zal de 19e Horst Gerson Lezing worden gehouden door dr. Ivan Gaskell, Professor of Cultural History and Museum Studies aan het Bard Graduate Center, New York City. Zijn lezing is getiteld “Everything or Nothing? What do University Museums Know?” en zal plaats vinden om 16.00 uur in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen. Gaskell zal ingaan op de rol van universiteitsmusea en de vraag of deze musea alleen dienen als leermiddel of ook kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van de wetenschap.

De Horst Gerson Lezing, inmiddels een traditie van ruim 35 jaar, wordt om het jaar gehouden door een, meestal buitenlandse, prominente kunsthistoricus. Een uitnodiging om de lezing te geven wordt in de internationale kunstwereld dan ook als een eer beschouwd. Het doel van de lezing is voornamelijk de herinnering levend te houden aan de naamgever van de lezing: Horst Gerson, een geliefde en inspirerende kunsthistoricus, oud-hoofd van de opleiding kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de voorbije jaren hebben al vele bekende kunsthistorici, waaronder David Freedberg, Linda Nochlin en Philip Fehl, de revue gepasseerd.

Een inleidend programma zal om 13:30 uur starten in het auditorium van het Groninger Museum, met twee lezingen door Ann Demeester (directeur, Frans Hals Museum | De Hallen, Haarlem) en Sandra Kisters (hoofd collecties en onderzoek, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam). Voor meer informatie zie: www.rug.nl/let/gersonlectures en www.facebook.com/gersonlectures.

Horst Gerson Lezing 2017
Horst Gerson Lezing 2017
Laatst gewijzigd:21 september 2017 13:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.