Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Veni-subsidie voor dr. Jorrig Vogels

Taalwetenschapper dr. Jorrig Vogels heeft voor zijn onderzoek ‘Zijn mensen egocentrisch als ze praten?’ een Veni-subsidie voor talentvolle onderzoekers ontvangen. Vogels is een van de 16 onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG die de NWO-subsidie toegekend hebben gekregen.

dr. Jorrig Vogels
dr. Jorrig Vogels
Egocentrisme in taal

Vogels zal zijn project uitvoeren binnen het Centre for Language and Cognition Groningen (CLCG). Zijn onderzoek gaat in op de vraag of mensen rekening houden met het perspectief van de luisteraar als ze praten. Door keuzes in taalgebruik te bestuderen, probeert hij erachter te komen wanneer mensen op een egocentrische manier spreken en wanneer niet. De subsidie van maximaal 250.000 euro biedt jonge onderzoekers als Vogels de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Veni’s

De Veni’s worden jaarlijks door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toegekend. Het is een financieringsinstrument voor pas gepromoveerde onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan en een opvallend talent voor wetenschappelijk onderzoek vertonen. In totaal zijn er dit jaar landelijk 154 onderzoeksprojecten gehonoreerd.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2017 16:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 juli 2017

  Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

  Dinsdag 5 september opent Katharine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership...

 • 13 juli 2017

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 05 juli 2017

  Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

  Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.