Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Euroculture en NOHA verkrijgen opnieuw het Erasmus Mundus label

03 juli 2017

Het is de internationale masterprogramma’s Euroculture: Society, Politics and Culture in a Global Context en International Humanitarian Action+ (NOHA+) van de Faculteit der Letteren opnieuw gelukt het felbegeerde European Union Erasmus Mundus label te verkrijgen voor de periode tot 2022. Euroculture wordt gecoördineerd door de Rijksuniversiteit Groningen en NOHA door Universidad de Deusto, Bilbao.

Erasmus Mundus Master Programmes of Excellence zijn interdisciplinaire innovatieve programma’s die door consortia van universiteiten uit verschillende landen tezamen worden uitgevoerd. Aan het label is een fors subsidiebedrag verbonden voor het organiseren van het programma en het toekennen van student- en docentbeurzen. Voor de aanvraagronde 2017 zijn in totaal 38 programma’s geselecteerd. De toegekende subsidiebedragen per programma liggen tussen de 1.6 en 4 miljoen euro. Aan Euroculture is €3.558.000 en aan NOHA is €3.393.000 toebedeeld.

Van speciale betekenis is dat aan beide programma’s voor de derde keer het label is toegekend. Vorig jaar lukte dat Clinical Linguistics (EMCL) al, dat sinds 2015 door Groningen wordt gecoördineerd. Met de uitkomst van deze EU-subsidieronde heeft de Faculteit der Letteren weer drie Erasmus Mundus programma’s in huis, waarmee zij haar status van internationale speler in Europa bevestigt.

euroculture
Laatst gewijzigd:03 juli 2017 17:31