Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Euroculture en NOHA verkrijgen opnieuw het Erasmus Mundus label

Het is de internationale masterprogramma’s Euroculture: Society, Politics and Culture in a Global Context en International Humanitarian Action+ (NOHA+) van de Faculteit der Letteren opnieuw gelukt het felbegeerde European Union Erasmus Mundus label te verkrijgen voor de periode tot 2022. Euroculture wordt gecoördineerd door de Rijksuniversiteit Groningen en NOHA door Universidad de Deusto, Bilbao.

Erasmus Mundus Master Programmes of Excellence zijn interdisciplinaire innovatieve programma’s die door consortia van universiteiten uit verschillende landen tezamen worden uitgevoerd. Aan het label is een fors subsidiebedrag verbonden voor het organiseren van het programma en het toekennen van student- en docentbeurzen. Voor de aanvraagronde 2017 zijn in totaal 38 programma’s geselecteerd. De toegekende subsidiebedragen per programma liggen tussen de 1.6 en 4 miljoen euro. Aan Euroculture is €3.558.000 en aan NOHA is €3.393.000 toebedeeld.

Van speciale betekenis is dat aan beide programma’s voor de derde keer het label is toegekend. Vorig jaar lukte dat Clinical Linguistics (EMCL) al, dat sinds 2015 door Groningen wordt gecoördineerd. Met de uitkomst van deze EU-subsidieronde heeft de Faculteit der Letteren weer drie Erasmus Mundus programma’s in huis, waarmee zij haar status van internationale speler in Europa bevestigt.

euroculture
Laatst gewijzigd:03 juli 2017 17:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 juli 2017

  Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

  Dinsdag 5 september opent Katharine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership...

 • 13 juli 2017

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 05 juli 2017

  Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

  Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.