Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Zwaartekrachtsubsidie van 18.8 miljoen voor onderzoek naar innovatieprocessen in de oudheid

oude geschiedenis

De landelijke onderzoeksschool voor Nederlandse classici 'OIKOS' heeft een prestigieuze Zwaartekrachtsubsidie ontvangen voor het onderzoeksproject Anchoring Innovation. Dankzij de subsidie van 18.8 miljoen euro kunnen wetenschappers de komende tien jaar ondezoek doen naar de verankering van innovatieprocessen in de oudheid. Van de vijf betrokken universiteiten wordt de RUG vertegenwoordigd door prof. Onno van Nijf, hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Faculteit der Letteren.

After the Crisis

Het onderzoeksproject After the Crisis , dat ontwikkeld werd door prof.Onno van Nijf, prof. Ruurd Nauta (Latijnse taal en cultuur), dr. Jan willem Drijvers (Oude geschiedenis), en uitgevoerd door Dr. Jacqueline Klooster en dr. Inger Kuin, leverde een belangrijke bijdrage aan de succesvolle aanvraag van het Zwaartekrachtprogramma.

Het onderzoeksproject Anchoring Innovation is één van de in totaal vier gehonoreerde projecten waar onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen bij betrokken zijn. De onderzoeksprojecten SCOOP (GMW, en Wijsbegeerte) en Organs on Chips (Science & Engineering) en BaSyC (UMCG) ontvingen tevens een subsidie van 18.8 miljoen euro.

In een speciale krant van de RUG vindt u meer uitleg over de verschillende projecten.

Zwaartekracht

Met Zwaartekracht wil de overheid onderzoek van consortia van de beste onderzoekers in Nederland stimuleren. De onderzoekers moeten in hun vakgebied vernieuwend en invloedrijk onderzoek verrichten. De selectieprocedure voor dit eerste geldstroomprogramma wordt uitgevoerd door De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Meer informatie

Laatst gewijzigd:16 mei 2017 16:38

Meer nieuws

 • 18 juli 2017

  Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

  Dinsdag 5 september opent Katharine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership...

 • 13 juli 2017

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 05 juli 2017

  Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

  Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.