Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Esmé van den Boom wint Write Now! Groningen 2017

@ foto Reyer Boxem
@ foto Reyer Boxem

Esmé van den Boom, masterstudente aan de Faculteit der Letteren, heeft de schrijfwedstrijd Write Now! Groningen 2017 gewonnen. Met het winnen van de prijs plaatst Esmé zich voor de finale in Rotterdam, waar zij in juni zal strijden om de landelijke titel.

De gedichten van Esmé werden door de jury verkozen tot beste van de regio. De juryleden vonden haar teksten ‘een prettige cadans bezitten, en op een niet-zeurende manier politiek beladen’.

Naast een plek in de finale won Esmé €250 euro aan boekenbonnen, welke ze afgelopen dinsdag tijdens de prijsuitreiking in de bibliotheek van het Groninger Forum in ontvangst nam.

Esmé van den Boom studeert Writing Editing en Mediating aan de Faculteit der Letteren. In 2016 werd zij verkozen tot de zeventiende huisdichter en sindsdien schrijft zij maandelijks gedichten voor de website van de RUG.

Write Now! Is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren op het gebied van de Nederlandse taal. Bekende auteurs die eerder deze prijs wonnen zijn onder meer Lize Spit, Jaap Robben, Niña Weijers, Maartje Wortel en Raoul de Jong.

Laatst gewijzigd:15 mei 2017 14:33

Meer nieuws

 • 18 juli 2017

  Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

  Dinsdag 5 september opent Katharine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership...

 • 13 juli 2017

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 05 juli 2017

  Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

  Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.