Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Keuzegids Masters 2017: Research Master Linguistics en Master European Studies beoordeeld met predikaat topopleiding

03 maart 2017
topopleiding
www.keuzegids.org

In de nieuwste uitgave van de Keuzegids Masters zijn de Master Europese Studies en de Research Master Linguistics van de Faculteit der Letteren beoordeeld met het predikaat Topopleiding. Daarnaast behalen de masterprogramma’s Archeologie, Archeologie (research) en de Lerarenopleiding talen (gebundeld), de eerste plek in de categorie.

Topmasters Letteren

Van de beoordeelde Letteren-opleidingen scoort de Research Master Linguistics dit jaar het hoogst met 84 punten. Studenten zijn met name zeer tevreden over de inhoud, de docenten, de wetenschappelijke vorming, de studielast en de communicatie van de opleiding. De master Europese Studies (78 punten) behaalt vooral hoge scores op de onderdelen communicatie en faciliteiten. Het predikaat topopleiding wordt toegekend bij een score van 76 of meer punten.

Onder de desbetreffende masterprogramma’s vallen de volgende tracks:

In de week van 20-24 maart organiseert de RUG de Master’s Week. De opleidingen van de Faculteit der Letteren houden hun Master’s Event op vrijdag 24 maart.

Eerste en tweede plaats

Naast de twee topmasters worden de volgende drie opleidingen door studenten beoordeeld als beste in hun categorie: Archeologie, Archeologie (research) en de Lerarenopleiding talen (gebundeld). Een (gedeelde) tweede plaats is er voor de Research Master Letterkunde, de Master Taalwetenschappen en de Master Geschiedenis.

Over Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde kwaliteitsbeoordeling van een groot aantal daarvan. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies.

Laatst gewijzigd:03 maart 2017 14:09