Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Talencentrum behoudt Blik op Werk Keurmerk voor taalcursussen Nederlands voor inburgeraars

03 november 2016

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het Blik op Werk Keurmerk voor taalcursussen Nederlands voor inburgeraars behouden. Beoordelingscriteria tijdens de audit van 2016 waren het slagingspercentage van Staatsexamens van cursisten en de werkwijze, personeelskwaliteit en klanttevredenheid van het Talencentrum.

blik-op-werk-keurmerk-inburgeringscursussen

Sinds 2014 is het Talencentrum een door Blik op Werk gecertificeerd aanbieder van inburgeringscursussen en duale trajecten. Blik op Werk is een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut dat zich inzet voor de kwaliteit van dienstverlening op het gebied van duurzame arbeidsdeelname en inburgering. Het Blik op Werk Keurmerk staat borg voor de basiskwaliteiten en de betrouwbaarheid van dienstverleners. Dienstverleners worden jaarlijks beoordeeld door Blik op Werk.

Inburgeren via taalcursussen Nederlands bij het Talencentrum

De taalcursussen Nederlands van het Talencentrum bereiden cursisten voor op het Staatsexamen NT2 (Nederlands als tweede taal). Inburgeraars met een DUO-lening dienen een cursus Nederlands te volgen bij een cursusaanbieder met het Blik op Werk Keurmerk.

Meer dan 450 inburgeraars hebben tussen 2014 en 30 juni 2016 deelgenomen aan meer dan 750 cursussen Nederlands bij het Talencentrum.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.