Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Elsevier: bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture en Informatiekunde beste van Nederland

02 oktober 2015

De bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture en Informatiekunde van de Rijksuniversiteit Groningen zijn door studenten als beste van Nederland beoordeeld. Dat blijkt uit cijfers van het jaarlijkse Elsevier-onderzoek ‘De beste studies’ dat op 24 september werd gepubliceerd .

Het bachelorprogramma Archeologie scoort met een totaaloordeel van maar liefst 82% (zeer) tevreden studenten significant boven het landelijke gemiddelde. De programma’s Informatiekunde en Engelse taal en Cultuur eindigen beide met een totaaloordeel van 69% (zeer) tevreden studenten, waarbij met name hoog op het onderdeel onderwijs is gescoord. Communicatie- en Informatiewetenschappen en Nederlandse Taal en Cultuur eindigen beide op een gedeelde tweede plaats.

De beste Studies

Jaarlijks voert Elsevier een onderzoek uit waarbij studenten naar hun mening wordt gevraagd over de Nederlandse opleidingen. Voor het onderzoek wordt onder meer gebruikgemaakt van de Nationale Studenten Enquête waarvoor alle studenten in het hoger onderwijs zijn benaderd. Studenten beoordeelden in de Elsevier-enquête hun opleiding en universiteit op faciliteiten, onderwijs, inrichting van de opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. De percentages geven weer hoeveel studenten 'tevreden' of 'zeer tevreden' zijn over een bepaald onderdeel en hun totale oordeel over een bepaald programma.

De beste Studies 2015
Laatst gewijzigd:08 oktober 2015 11:39