Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelor

Hoe ziet een bacheloropleiding eruit?

Onze bacheloropleidingen zijn flexibel van opzet. Dit betekent dat je naast je hoofdstudie (major) veel ruimte hebt om zelf vorm te geven aan je studieprogramma door de keuze van je minor en (in sommige gevallen) de invulling van je keuzeruimte.

Een bacheloropleiding duurt 3 jaar. Binnen deze 3 jaar moet je 180 ECTS aan studiepunten behalen. Dat is dus 60 ECTS per jaar.

1 ECTS (European Credits Transfer System) = 28 uur studielast. Dat betekent dat je voor een vak waarvoor je 5 ECTS bij een tentamen haalt, je  5 x 28 uren studielast hebt. Die uren bestaan uit hoorcolleges, werkcolleges, zelfstudie en tentamen.

Voor alle bacheloropleidingen aan de Letterenfaculteit bestaat een majorprogramma van 120 ECTS. Dit wordt aangevuld met de minorruimte en (in sommige gevallen) een keuzeruimte.

Meer informatie over de opbouw van een specifiek studieprogramma vind je in de online onderwijscatalogus.

Laatst gewijzigd:02 november 2016 15:36
printOok beschikbaar in het: English