KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

Nieuws 2010

Promotie Sadia Bari
Gepubliceerd op:17 december 2010

Op 17 december zal Sadia Bari haar proefschrift 'The influence of peptide structure on fragmentation pathways' verdedigen.

Rubiconsubsidie voor KVI-promovendus Ruud Vinke
Gepubliceerd op:13 december 2010

KVI-promovendus Ruud Vinke heeft een Rubiconsubsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschapelijk onderzoek NWO. De subsidie zal gebruikt worden voor een postdocaanstelling van twee jaar aan het Molecular Imaging Instrumentation laboratorium van de Stanford Universiteit in de VS. Doel van het onderzoeksproject zal  zijn om te komen tot een scherpere beeldvorming bij kankerdiagnose.

Promotie Erwin Bodewits
Gepubliceerd op:03 december 2010

Op 3 december zal Erwin Bodewits zijn proefschrift 'Dynamics of highly charged ions interacting with surfaces' verdedigen.

2,9 M€ voor FOM-programma KVI-VUA
Gepubliceerd op:25 november 2010

Het bij de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM ingediende programma 'Broken mirrors and drifting constants’ heeft een subsidie van M€ 2,9 toegekend gekregen. Het programma zal uitgevoerd worden door het KVI samen met de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA). Programmleider zal zijn Wim Ubachs van de Atoom-, Molecuul- en Laserfysicagroep van de VUA, het KVI-aandeel in het programma zal geleid worden door KVI-directeur Klaus Jungmann. Het KVI-team zal verder bestaan uit Ronnie Hoekstra, Steven Hoekstra, Lorenz Willmann, met ondersteuning van de theoriegroep. Het programma heeft een looptijd van zes jaar. In die periode kunnen zowel KVI als VUA vier promovendi (OIO's) aanstellen uit het programmabudget.

Promotie Hong Minh Dang
Gepubliceerd op:22 november 2010

Op 22 november zal Hong Minh Dang haar proefschrift 'Particle induced strand breakage in plasmid DNA' verdedigen.

Open dag KVI trekt meer dan 500 bezoekers
Gepubliceerd op:18 oktober 2010

Op zondag 17 oktober stonden de deuren van het KVI open voor de jaarlijkse open dag in het kader van Oktober Kennismaand. De dag was zeer succesvol. Met 523 bezoekers was er een gezellige drukte in het hele gebouw. De twee lezingen in het kader van het thema 'Leve(n) de variatie!' werden goed bezocht. Bij de kinderactiviteiten - zoals het solderen van een elektronisch theelichtje - was het een drukte van belang. Het beeld bij alle activiteiten was dat van enthousiaste medewerkers en geinteresseerde bezoekers. De open dag van het KVI was weer onderdeel van de open dag van het Zernikecomplex.  Net als vorig jaar deden daaraan ook SRON (ruimteonderzoek), ScienceLinx en de Discovery Bus mee.

KVI-project toegekend in nieuw NWO-programma Astrochemie
Gepubliceerd op:23 augustus 2010

De NWO gebiedsbesturen Chemische Wetenschappen en Exacte Wetenschappen hebben in het nieuwe interdisciplinaire NWO-programma Astrochemie een projectaanvraag goedgekeurd van KVI-wetenschapper Thomas Schlathölter. Het gaat om een project van vier jaar, met de titel ‘The chemical evolution of PAHs driven by energetic ion interaction’. Er is financiering toegekend voor een promotie-onderzoeker voor vier jaar (OIO).

Promotie Peter de Jong
Gepubliceerd op:25 juni 2010

Op 25 juni zal Peter de Jong zijn proefschrift 'Exposure to natural radioactivity in the Netherlands: the impact of building materials' verdedigen.

Kjeld Eikema bijzonder hoogleraar KVI
Gepubliceerd op:22 juni 2010
Kjeld Eikema van het Laser Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam is per 1 mei 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Experimentele Atoomfysica aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Promotie Hossein Moeini
Gepubliceerd op:14 mei 2010

Op 7 mei zal Hossein Moeini zijn proefschrift 'Feasibility experiment and simulations for EXL' verdedigen.

Promotie Peane Maleka
Gepubliceerd op:07 mei 2010

Op 7 mei zal Peane Maleka zijn proefschrift 'An assessment of gamma-ray and neutron spectra of in-situ element analysis using a pulsed-neutron source' verdedigen.

STW-project toegekend voor dosimetrie bij protontherapie
Gepubliceerd op:06 mei 2010
De Technologiestichting STW heeft een project van KVI en de afdeling Radiotherapie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gehonoreerd voor de ontwikkeling van een nationale standaard voor dosimetrie bij protontherapie.
Nieuwe analysetechniek voor structuur van eiwitten
Gepubliceerd op:04 mei 2010
KVI-onderzoekers Sadia Bari, Ronnie Hoekstra en Thomas Schlathölter hebben de afgelopen drie jaar een opstelling ontwikkeld waarmee eiwitten op een volledig nieuwe manier geanalyseerd kunnen worden.
Workshop 'The Nanoworld in Action'
Gepubliceerd op:03 mei 2010
In de tweede week van juni (7-8 juni, 2010) zal in Groningen de workshop “The Nanoworld in Action” worden gehouden. De organisatie van de workshop gebeurt vanuit het KVI en als voorzitters van de workshop zullen prof. dr. ir. Ronnie Hoekstra (KVI - Atoom- en Molecuulfysica) en prof. dr. ir. Paul van Loosdrecht (Zernike Institute for Advanced Materials) optreden.
Promotie Marlène da Silva e Silva
Gepubliceerd op:19 februari 2010

Op 19 februari zal Marlène da Silva e Silva haar proefschrift 'Sensitive polarimetry in a search for the deuteron electric dipole moment' verdedigen.

printOok beschikbaar in het: English