KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

Nieuws 2009

ECPM XXXVII succesvol
Gepubliceerd op:02 november 2009
Van woensdag 28 tot zaterdag 31 oktober is de 37ste editie van de European Cyclotron Progress Meeting (ECPM) gehouden in het Hampshire Hotel Plaza Groningen.
Promotie Alma de Groot
Gepubliceerd op:23 oktober 2009

Op 23 oktober zal Alma de Groot haar proefschrift 'Salt-marsh sediment. Natural γ-radioactivity and spatial patterns' verdedigen.

FOM NIG-project goedgekeurd voor onderzoek naar gebruik van PET bij protontherapie
Gepubliceerd op:20 oktober 2009

Een voorstel van Peter Dendooven van het KVI samen met Dennis Schaart van de TU Delft in het FOM-programma 'Nieuwe fysische instrumenten in de gezondheidszorg' is recent goedgekeurd. De titel van het project is 'In-silico studies on time-of-flight positron emission tomography for dose verification in proton therapy (ISoToPE)'. Voor dit onderzoek heeft FOM twee postdocposities van 2,5 jaar en materieel krediet van in totaal k€ 51 ter beschikking gesteld.

350 Bezoekers op open dag KVI
Gepubliceerd op:19 oktober 2009

Op zondag 18 oktober beleefde het KVI een succesvolle open dag; 350 bezoekers wisten de weg naar het instituut te vinden. Traditioneel werd de open dag gehouden in het kader van Oktober Kennismaand, dit jaar in het kader van het thema 'Op reis naar het onbekende'.  Net als de afgelopen jaren is de open dag van het KVI gezamenlijk georganiseerd met andere instellingen op de Zernikecampus. Dit jaar betrof dat SRON (ruimteonderzoek), ScienceLinx en de Discovery Bus.

Promotie Ahmad Ramazani-Moghaddam-Arani
Gepubliceerd op:12 oktober 2009

Op 12 oktember zal Ahmad Ramazani-Moghaddam-Arani zijn proefschrift 'Cross-section and analyzing-power measurements in three and four-nucleon scattering' verdedigen.

TRIµP vangt radiumionen
Gepubliceerd op:02 oktober 2009

Als eersten ter wereld is het KVI-onderzoekers Versolato en Giri et al. gelukt radiumionen te vangen en precisie-spectroscopie uit te voeren op deze gevangen deeltjes. Hierbij werden de ionen met het licht van drie lasers tegelijk bestudeerd. Voor dit experiment werden kortlevende radiumisotopen geproduceerd met het AGOR-cyclotron en de TRIµP-faciliteit.

Promotie Mohammad Eslami-Kalantari
Gepubliceerd op:21 september 2009

Op 21 september zal Mohammed Eslamikalantari zijn proefschrift 'Three-nucleon force effects in proton-deuteron break-up studied with BINA at 135 MeV' verdedigen.

Emiel van der Graaf nieuwe adjunct-directeur techniek
Gepubliceerd op:26 juni 2009
Emiel van der Graaf, nu bundelcoördinator van de AGOR-faciliteit, is benoemd tot adjunct-directeur techniek van het KVI. Van der Graaf is in deze functie de opvolger van Ad van den Berg, die tien jaar adjunct-directeur techniek geweest is.
Een interview met Fred Zwarts
Gepubliceerd op:09 februari 2009

Op zondag 8 februari is in het programma 'Nederland zingt op zondag' een interview uitgezonden met Fred Zwarts van de IT-groep van het KVI.

KVI in VARA's Nieuwslicht
Gepubliceerd op:05 februari 2009
Op woensdag 4 februari zijn, in het VARA wetenschapsprogramma Nieuwslicht, AGOR en de bestalingsfaciliteit van het KVI belicht in een onderwerp over de plannen voor een protontherapiefaciliteit in Groningen.
Klaus Jungmann nieuwe directeur KVI
Gepubliceerd op:05 januari 2009

Leider van het TRIµP programma Klaus Jungmann is per 1 januari 2009, voor een periode van vijf jaar, aangesteld als de nieuwe KVI-directeur. Jungmann is de opvolger van Muhsin Harakeh, die directeur geweest is sinds 1996.

printOok beschikbaar in het: English