KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyAgenda

Open dag KVI-CART

Wanneer:zo 15-10-2017 12:00 - 17:00
Waar:KVI-CART, Zernikelaan 25, 9747 AA Groningen

Dompel je onder in een verrassende bètawereld!

Op 15 oktober 2017 staat KVI-CART de hele middag open voor bezoekers. Medewerkers van KVI-CART staan klaar om uitleg te geven.

Bekijk de deeltjesversneller AGOR en alle andere apparatuur. Doe proefjes en experimentjes. Kinderen kunnen een puzzeltocht doen door het gebouw.

Er zullen gedurende de middag twee lezingen plaatsvinden:

Om 14.00 uur zal Christiaan Douma, promovendus op het KVI-Center for Advanced Radiation Techology het woord gaan voeren. De titel van deze lezing zal later bekend gemaakt worden. Om 15.30 uur is het de beurt aan dr. Gerco Onderwater van het Van Swinderen Institute for Particle Physics & Gravity. De titel van zijn lezing is: Einstein’s Ballerina – de ontdekking van zwaartekrachtsgolven

Traditioneel wordt de jaarlijkse open dag van KVI-CART georganiseerd in het kader van 'Het Weekend van de Wetenschap', dit jaar valt de open dag een weekend later. KVI-CART organiseert de open dag samen met andere instellingen op het Zernike Complex van de Rijksuniversiteit Groningen onder de noemer "Zpannend Zernike".

Kom naar de open dag op het Zernike Complex en bezoek KVI-CART!

Zpannend Zernike op You Tube!

ZZ