Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Sociologie

RUG-sociologen volop in het nieuws over pesten en radicaliseren

04 december 2014

Twee RUG-sociologen waren deze volop in het nieuws: Tinka Veldhuis werd door verschillende media geninterviewd als terrorisme- en radicaliseringsdeskundigen naar aanleiding van de eerste veroordeling van een Syriëganger. Gijs Huitsing promoveert 4 December op zijn onderzoek naar pest-gedrag in de klas.

Tinka Veldhuis over beleid veroordeling Syriëgangers

In het Radio 1 programma Dit is is de Dag uit Tinka Veldhuis maandag 1 december haar grote twijfels bij het beleid van Nederland om alle veroordeelden voor terreurmisdrijven bij elkaar te zetten. ‘Dat wordt gedaan om rekrutering te voorkomen, maar misschien kan je ze dan beter bij witte boord criminelen zetten. Die zullen niet zo makkelijk radicaliseren’ , aldus Veldhuis. Luister het hele interview op de website van Radio 1. Tinka Veldhuis was maandag 1 December ook te gast bij de talkshow Pauw. Ook hier sprak zij over het Jihad-proces en het radicalisering van veroordeelden.

Gijs Huitsing over pesten

Op RTV Noord werd Gijs Huitsing dinsdag 2 december geinterviewd over zijn proefschrift A social network perspective on bullying. Daarnaast sprak hij met oa. de Volkskrant, Dagblad van het Noorden en NRC Handelsblad.

Laatst gewijzigd:01 juli 2021 08:10

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...