Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

PPO reikt Pieter Boekeprijs 2015 uit

23 november 2015

Dinsdag 17 november jl. werd tijdens de jaarlijkse Pieter Boeke Lezing de Pieter Boeke prijs 2015 uitgereikt aan Lotte Lieve Mieke Bamelis voor haar proefschrift “Considering care: a clinical and economic evaluation of schema therapy for personality disorders”. De tweejaarlijkse prijs is bedoeld voor een proefschrift binnen het Nederlands taalgebied waarin een bijdrage wordt geleverd aan de wetenschappelijke verantwoording aan het psychotherapeutisch werk in de praktijk. Opleidingsinstituut PPO, gelieerd aan de faculteit GMW, beheert het Pieter Boeke Fonds dat de prijs ter waarde van €2500 beschikbaar stelt.

Prof. dr. Pieter Boeke, van de 60-er tot midden 80-er jaren hoogleraar klinische en medische psychologie in Groningen, was een bescheiden man die als psychoanalyticus niet alleen zijn specifieke kennis overbracht op zijn studenten maar hen ook bekend maakte met het brede terrein van de andere psychotherapievormen. Hij maakt zich sterk voor deugdelijk onderwijs en onderzoek in de psychotherapie. Na zijn overlijden in 1995 is ter nagedachtenis aan hem het Pieter Boeke Fonds in het leven geroepen.

Meer informatie over de prijsuitreiking, de jury en de winnaar is te vinden op de website van PPO.

Laatst gewijzigd:19 maart 2021 09:00

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...