Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Jan-Willem Strijbos hoogleraar Leren en Instructie

10 juni 2016
Jan-Willem Strijbos

Jan-Willem Strijbos is per april 2016 benoemd als hoogleraar Leren en Instructie aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn leerstoel is ondergebracht bij het onderzoeksinstituut GION onderwijs/onderzoek. Strijbos is de opvolger van Egbert Harskamp op die eerder dit jaar met pensioen is gegaan.

Samenwerkend leren

De expertise van Strijbos ligt op het gebied van (peer) assessment en feedback, technologieondersteund leren, samenwerkend leren, leergemeenschappen, instructieontwerp en inhoudsanalyse van communicatie. Strijbos (1974) is in 2004 gepromoveerd aan de Open Universiteit en heeft daarna aan de universiteit van Leiden en Ludwig-Maximilians-Universität München gewerkt.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:14 juni 2016 11:29

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...