Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Veni-beurs voor Ronnie Hermens

28 juli 2017
Ronnie Hermens
Ronnie Hermens

De NWO heeft aan Ronnie Hermens een Veni-beurs toegekend voor zijn onderzoek: Maak dat de kat wijs!

Korte samenvatting:
Schrödinger ontdekte dat, wanneer we de kwantummechanica letterlijk nemen, katten soms zowel levend als dood zijn. Een niet-letterlijke lezing heeft dan de voorkeur. Recentelijk onderzoek stelt echter dat die optie onhoudbaar is. In dit project wordt onderzocht wat de precieze gevolgen zijn van dat onderzoek.

Ronnie Hermens promoveerde op 25 januari 2016 bij Jan-Willem Romeijn op het proefschrift genaamd Filosofie van de quantumkanstheorie.

Bekendmaking Veni-toekenningen NWO (28 juli 2017)

Laatst gewijzigd:22 augustus 2017 15:48
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.

 • 06 september 2017

  Lodi Nauta Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Woensdag 6 september 2017 ontving prof.dr. L.W. (Lodi) Nauta een Koninklijke Onderscheiding tijdens de opening van het academisch jaar van de Faculteit Wijsbegeerte. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.