Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Kenniscentrum Filosofie

Over het KCF

Over het Kenniscentrum Filosofie
Over het Kenniscentrum Filosofie

Missie

Het Kenniscentrum Filosofie wil een maatschappelijke bijdrage leveren door filosofisch onderzoek beschikbaar te stellen voor een breed publiek en toe te passen op maatschappelijke vraagstukken. Het centrum functioneert dus in twee verschijningsvormen: als kennisbank en als wetenschapswinkel.

Kennisbank

Houdt een bepaald vraagstuk u bezig en bent u benieuwd hoe filosofen hier tegenwoordig tegenaan kijken? Via deze website kunt u kennismaken met maatschappelijk relevant filosofisch onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, en met de mensen die bij ons dit onderzoek doen. Wij bieden via kennisdossiers (geordend op thema) bronnen aan in verscheidene vormen: teksten, weblinks, audio- en videobestanden.

Wetenschapswinkel

Medewerkers en studenten van de Faculteit Wijsbegeerte werken aan onderzoeksopdrachten voor verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven, soms via stages, soms via betaald of onbetaald opdrachtonderzoek. Via deze website kunt u een indruk krijgen van het soort onderzoeksopdrachten en stages waar studenten en medewerkers bij betrokken waren.

Contact

Heeft u zelf een onderzoeksvraag met een filosofische component? Neem dan contact met ons op !

kcf@rug.nl

Laatst gewijzigd:23 april 2015 14:08