Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Bert Schoonbeek benoemd tot bijzonder hoogleraar Toegepaste Speltheorie

23 april 2013
Schoonbeek
Schoonbeek

Bert Schoonbeek is benoemd tot hoogleraar Toegepaste Speltheorie bij de vakgroep Economics, Econometrics and Finance van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De bijzondere leerstoel is ingesteld door het Groninger Universiteitsfonds.

Schoonbeek is specialist op het gebied van Speltheorie, Industrial Organization en Contest Theory. Hij heeft een reeks van artikelen gepubliceerd in internationale economische tijdschriften.

De speltheorie is gericht op het begrijpen van strategische interactie tussen partijen die rationele beslissingen nemen. De theorie biedt instrumenten om dergelijke situaties wiskundig te modelleren en vervolgens te analyseren. Speltheorie speelt een belangrijke rol bij het oplossen van economische vraagstukken.

Speltheorie is ook een belangrijk onderdeel van het onderwijs aan de FEB. Schoonbeek doceert het vakgebied momenteel in de Bacheloropleiding Econometrics and Operations Research en de Masteropleiding Economics.

Curriculum vitae

Bert Schoonbeek (Groningen, 1957) studeerde cum laude af in de econometrie in Groningen en behaalde ook zijn PhD in de economie cum laude in 1989. Tot zijn benoeming tot hoogleraar was Schoonbeek achtereenvolgens universitair docent wiskundige economie en universitair hoofddocent micro-economie. Hij is opleidingsdirecteur van de BSc in Economics & Business Economics.

Voor meer informatie

Prof.dr. Bert Schoonbeek
Laatst gewijzigd:01 februari 2023 10:29
View this page in: English

Meer nieuws