Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsNieuws voor studiekiezers

Headlines

Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd
Wanneer:17 oktober 2017

Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid en Gosddienstwetenschap. Het centrum is de opvolger van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed.

Star Wars als sleutel om het leven te begrijpen
Wanneer:03 oktober 2017

Op 6 oktober 2017 studeert Tekla Slangen, masterstudent Religiewetenschappen, af op een bijzonder onderwerp. Haar scriptie voor het masterprogramma Religie en het Publieke Domein [per 1 september 2017 opgegaan in de master Religion and Cultural Heritage] heeft namelijk als onderzoeksthema Star Wars ‘fandom’ als moderne betovering.

Todd Weir ontvangt prestigieuze prijs van American Philosophical Society
Wanneer:19 september 2017

Religiehistoricus aan de Rijksuniversiteits Groningen Todd Weir ontvangt de Jacques Barzun Prize van de American Philosophical Society voor zijn boek Secularism and Religion in Nineteenth-Century Germany: The Rise of the Fourth Confession (Cambridge University Press, 2016).

Geurt Henk van Kooten docent van het jaar Faculteit GGW
Wanneer:06 september 2017

Geurt Henk van Kooten docent van het jaar Faculteit GGW

Nieuw platform huisvesting voor internationale studenten
Wanneer:25 juli 2017

Internationale studenten kunnen vanaf juli 2017 terecht op At Home in Groningen, een nieuwe website voor volledige Engelstalige informatie over studentenhuisvesting in de stad Groningen.

Folkert Nobels wint Aart Bosman Award
Wanneer:07 juli 2017

Genomineerd door studenten en docenten FSE

Project on religious diversity in China receives prestigious grant
Wanneer:19 juni 2017

The project Mapping Religious Diversity in Modern Sichuan: A Spatial and Social Study of Communities and Networks, with Dr Stefania Travagnin (Universoity of Groningen) and Dr Elena Valussi (Loyola University Chicago) as co-directors), has received a prestigious three-year research grant of € 100,000 from the Taiwanese Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange .

Steve Mason over het belang van het verleden
Wanneer:15 mei 2017

Op 23 mei 2017 geeft prof. dr. Steve Mason zijn inaugurele rede in het kader van zijn benoeming tot hoogleraar Ancient Mediterranean Religions and Cultures aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Titel: ‘Why does the Ancient Past Matter in the Public University? The Case of Jews and Christians.’

Nederlandse onderzoekers gaan samen kunstmatige cel bouwen
Wanneer:09 mei 2017

Het Nederlandse onderzoeksconsortium BaSyC gaat de uitdaging aan om een kunstmatige biologische cel te bouwen. Daartoe heeft het een bedrag van bijna 19 miljoen toegekend gekregen uit het Zwaartekrachtprogramma van de NWO. Onder coördinatie van prof.dr. Bert Poolman, mede-aanvrager van BaSyC, nemen vijf onderzoeksgroepen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) deel aan het project. Zij leveren, na de TU Delft die het BaSyC-project leidt, de grootste bijdrage.

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Nobelprijswinnaar
Wanneer:09 mei 2017

Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Centenary Prize 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. De Centenary Prize is een onderscheiding voor excellente scheikundigen van buiten het Verenigd Koninkrijk. De Royal Society of Chemistry is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Harutyunyan
Wanneer:09 mei 2017

Syuzanna Harutyunyan, hoogleraar synthetische organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Homogeneous Catalysis Award 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. Professor Harutyunyan richt zich in haar werk op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor het synthetiseren van moleculen die van nut zijn in de farmaceutische, fijnchemische of agrochemische industrie. De Royal Society of Chemistry (RSC) is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Ben Feringa in College Tour op 28 april
Wanneer:24 april 2017

Op vrijdag 28 april om 21:10 uur is een College Tour-aflevering met Ben Feringa te zien op NPO2. Donderdag 20 april 2017 was de Nobelprijswinnaar te gast bij het populaire tv-programma. De opname in de Stadsschouwburg in Groningen trok veel bezoekers.

Dr. Stefania Travagnin benoemd tot Visiting Professor in Vaticaanstad
Wanneer:18 april 2017

Dr. Stefania Travagnin van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap RUG benoemd tot Visiting Professor aan de Urbaniana Universiteit in Vaticaanstad.

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen
Wanneer:10 april 2017

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Uitreiking op 11 april 2017.

printOok beschikbaar in het: English