Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsNieuws voor studiekiezers

Headlines

Nieuw platform huisvesting voor internationale studenten
Wanneer:25 juli 2017

Internationale studenten kunnen vanaf juli 2017 terecht op At Home in Groningen, een nieuwe website voor volledige Engelstalige informatie over studentenhuisvesting in de stad Groningen.

Folkert Nobels wint Aart Bosman Award
Wanneer:07 juli 2017

Genomineerd door studenten en docenten FSE

Project on religious diversity in China receives prestigious grant
Wanneer:19 juni 2017

The project Mapping Religious Diversity in Modern Sichuan: A Spatial and Social Study of Communities and Networks, with Dr Stefania Travagnin (Universoity of Groningen) and Dr Elena Valussi (Loyola University Chicago) as co-directors), has received a prestigious three-year research grant of € 100,000 from the Taiwanese Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange .

Steve Mason over het belang van het verleden
Wanneer:15 mei 2017

Op 23 mei 2017 geeft prof. dr. Steve Mason zijn inaugurele rede in het kader van zijn benoeming tot hoogleraar Ancient Mediterranean Religions and Cultures aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Titel: ‘Why does the Ancient Past Matter in the Public University? The Case of Jews and Christians.’

Nederlandse onderzoekers gaan samen kunstmatige cel bouwen
Wanneer:09 mei 2017

Het Nederlandse onderzoeksconsortium BaSyC gaat de uitdaging aan om een kunstmatige biologische cel te bouwen. Daartoe heeft het een bedrag van bijna 19 miljoen toegekend gekregen uit het Zwaartekrachtprogramma van de NWO. Onder coördinatie van prof.dr. Bert Poolman, mede-aanvrager van BaSyC, nemen vijf onderzoeksgroepen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) deel aan het project. Zij leveren, na de TU Delft die het BaSyC-project leidt, de grootste bijdrage.

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Nobelprijswinnaar
Wanneer:09 mei 2017

Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Centenary Prize 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. De Centenary Prize is een onderscheiding voor excellente scheikundigen van buiten het Verenigd Koninkrijk. De Royal Society of Chemistry is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Prestigieuze onderscheiding Royal Society of Chemistry voor Harutyunyan
Wanneer:09 mei 2017

Syuzanna Harutyunyan, hoogleraar synthetische organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de Homogeneous Catalysis Award 2017 van de Royal Society of Chemistry gewonnen. Professor Harutyunyan richt zich in haar werk op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor het synthetiseren van moleculen die van nut zijn in de farmaceutische, fijnchemische of agrochemische industrie. De Royal Society of Chemistry (RSC) is een vooraanstaand genootschap van scheikundigen dat zich ten doel stelt excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Deze 175 jaar oude Britse non-profitorganisatie voor scheikundigen heeft wereldwijd ruim 50.000 leden.

Ben Feringa in College Tour op 28 april
Wanneer:24 april 2017

Op vrijdag 28 april om 21:10 uur is een College Tour-aflevering met Ben Feringa te zien op NPO2. Donderdag 20 april 2017 was de Nobelprijswinnaar te gast bij het populaire tv-programma. De opname in de Stadsschouwburg in Groningen trok veel bezoekers.

Dr. Stefania Travagnin benoemd tot Visiting Professor in Vaticaanstad
Wanneer:18 april 2017

Dr. Stefania Travagnin van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap RUG benoemd tot Visiting Professor aan de Urbaniana Universiteit in Vaticaanstad.

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen
Wanneer:10 april 2017

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Uitreiking op 11 april 2017.

Julia Martínez Ariño nieuwe universitair docent Sociology of Religion
Wanneer:20 maart 2017

Dr. Julia Martínez Ariño is per 1 maart 2017 benoemd als universitair docent Sociology of Religion aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij zal les geven in godsdienstsociologie en sociaal-wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2017 in Groningen
Wanneer:16 maart 2017

Het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert in 2017 de jaarlijkse Sterrenkunde Olympiade. Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo kunnen tussen tot 15 mei thuis meedoen aan de voorronde. De finale is van 5 tot en met 7 juli in Groningen. De beste inzenders strijden in deze finale om de hoofdprijs, een reis naar de sterrenwacht op La Palma.

Al tien jaar aan de top!
Wanneer:14 maart 2017

De bacheloropleiding Wijsbegeerte is voor het tiende jaar op rij de beste van het land!

Kamer wil meer medisch specialisten in Noord-Nederland
Wanneer:24 februari 2017

Op donderdag 23 februari 2017 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen het aantal opleidingsplaatsen voor medisch specialisten in de regio Noord-Oost te relateren aan zorgvraag en (spreiding van) inwoners. De motie is ingediend naar aanleiding van het URSI (Urban and Regional Studies Institute) rapport 'De regionale mobiliteit en binding van medisch specialisten' van Viktor Venhorst, Michiel Daams en Jouke van Dijk, onderzoekers van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

AACSB accreditatie Groningse Faculteit Economie en Bedrijfskunde verlengd
Wanneer:10 februari 2017

FEB is opnieuw AACSB geaccrediteerd! FEB hoort nog steeds bij de 1% van business schools met zowel AACSB als EQUIS accreditaties.

printOok beschikbaar in het: English