OnderwijsPraktische informatieNederlandersInschrijvenNumerus fixusopleiding

Uitslag, bewijs van toelating en bezwaar aantekenen

Op 15 april 2018 worden de rangnummers bekend gemaakt en het bewijs van toelating gestuurd naar de studenten die zijn geplaatst. Dit gebeurt via Studielink.

Uitleg
Heeft een opleiding maximaal 100 plaatsen? Dan krijgen de studenten met rangnummer 1 t/m 100 een plaats aangeboden. Studenten met de rangnummers 101 en hoger krijgen pas een plaats aangeboden als er plaatsen vrijkomen.

Accepteer je bewijs van toelating binnen twee weken!

Je moet je bewijs van toelating binnen twee weken na de dag van ontvangst accepteren. Dit doe je via Studielink.

Doe je dit niet dan vervalt je plaats en wordt deze automatisch aangeboden aan een andere student.

Niet op tijd geaccepteerd

Als je door omstandigheden het bewijs van toelating niet op tijd hebt geaccepteerd, kun je een verzoek indienen om als nog toegelaten te worden voor het volgend studiejaar.
Je moet wel kunnen aantonen dat je niet in staat was het bewijs van toelating op tijd te accepteren.

Wordt je verzoek ingewilligd? Dan ontvang je een bewijs van toelating voor het studiejaar volgend op het studiejaar waarvoor het verzoek tot inschrijving is gedaan.

Gezakt voor examen

Als je bent gezakt voor de opleiding waarmee je toelaatbaar bent, kan de selectiepoging ongedaan gemaakt worden. Hierdoor verlies je geen selectiepogingen. Je kunt volgend jaar weer meedoen met de selectieprocedure.

Bezwaar maken

Je kunt via het Centraal Loket Rechtsbescherming Studenten (CRLS) een bezwaar indienen tegen besluiten met betrekking tot de selectie.

De bezwaartermijn bedraag zes weken.

Laatst gewijzigd:27 september 2017 14:23
printOok beschikbaar in het: English