OnderwijsPraktische informatieNederlandersHuisvesting

Huisvesting

huisvesting

Groningen is een erg populaire studentenstad. Dat betekent dat jij samen met vele andere aankomende studenten op kamerjacht gaat. Vaak hoor je dat het in studentensteden niet makkelijk is om een kamer te vinden. In Groningen is de situatie iets anders dan in veel andere steden. Meer dan 35.000 studenten wonen op kamers in de stad; er is veel doorstroming van studenten die verhuizen binnen de stad of na afstuderen.

De meeste studenten huren een kamer van een particuliere eigenaar, vaak een kamerverhuurbedrijf. Ook woningbouwverenigingen als Lefier, Nijestee en SSH bieden kamers voor jongeren en in het bijzonder internationale studenten aan.

De universiteit, de gemeente en lokale woningbouwverenigingen zorgen er door gerichte samenwerking voor dat iedereen zo snel mogelijk aan een kamer wordt geholpen. Houd er echter rekening mee dat het toch wel even kan duren voor je iets geschikts hebt gevonden. Het is dus belangrijk dat je je tijdig inschrijft als kamerzoekende en zelf niet te laat begint met zoeken.

Laatst gewijzigd:04 augustus 2017 13:45