Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenLerarenopleiding

Tim Huijgen over historisch besef in het VO

Morele oordelen over heden en verleden bij jongeren
01 mei 2017

Op zoek naar HISTORISCH BESEF

Op de website van Didactief doet docent Tim Huijgen een rigoureus voorstel voor het wijzigen van het examenprogramma geschiedenis. Het leren van trucjes heeft op dit moment de voorkeur in plaats van het bijbrengen van echt historisch besef onder jongeren.

Lees het hele artikel in Didactief

Tim Huijgen is vakdidacticus geschiedenis en onderzoeker bij de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen en docent geschiedenis bij het Stadslyceum te Groningen.

Laatst gewijzigd:01 mei 2017 10:01

Meer nieuws

 • 12 september 2017

  Vrouwen of mannen aan de top? Beleggers maakt het niet uit

  Slechts 6 procent van de bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen is vrouw. Dat wordt als problematisch ervaren. Zo wil het kabinet het liefst dat dit percentage stijgt tot 30. Beleggers reageren echter niet anders op de benoeming van...

 • 05 september 2017

  RUG op plek 83 in THE ranking

  De RUG staat dit jaar op plaats 83 in de Times Higher Education Ranking. Dat is drie plaatsen lager dan vorig jaar, toen de RUG op plek 80 stond.

 • 04 september 2017

  Aegir niet welkom bij opening academisch jaar

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hanteren duidelijke gedragsregels voor studentenverenigingen en -organisaties. Deze staan in de gedragscode die de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir als een van de eerste verenigingen heeft...