Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Yvonne, Geneeskunde (Global Health)

Foto Yvonne

Eigenlijk wist ik het al vanaf dat ik een jaar of 5, 6 was: 'Later wil ik dokter worden'. Typisch het stomme, standaard verhaaltje van de gemiddelde geneeskunde student, maar helaas, ik kan er niks mooiers van maken. Ondanks dat ik al heel erg mijn zinnen op een specifieke studie had gelegd, was het natuurlijk nog maar de vraag of ik door de decentrale selectie zou komen, en waar ik die überhaupt zou doen. En dat is het moment dat studiekeuze voor mij alsnog een grote rol begon te spelen. Want zeker nu we geen stufi meer krijgen, is het voor de meesten erg belangrijk om een plan B te hebben en raad ik dit ook zeker aan. Want stel je komt niet door de selectie, is je plan B studie alsnog een goed moment om nog eens goed na te denken over of een loting studie wel echt is wat je wil, om alvast met studeren bezig te zijn, en natuurlijk om ervoor te zorgen dat je stufi gewoon blijft doorlopen.

Wat betreft stad, was ik al vrij snel om. In de vijfde klas ben ik naar een open dag van de RUG geweest, waar ik verschillende voorlichtingen over verschillende studies kreeg, maar ook over het studentenleven, een kamer zoeken, hoe het leenstelsel werkt, etc. Ik raad jullie zeker aan om naar deze open dagen te gaan, want behalve dat je er heel veel van opsteekt en een goed beeld van de stad Groningen krijgt, is het echt ontzettend tof om van voornamelijk studenten zelf te horen hoe gezellig het bijvoorbeeld is om in Groningen op kamers te zitten!

Dus ja, jullie raden het waarschijnlijk al, na die dag was ook ik om. Er gaat écht niets boven Groningen. Niet veel later kwam toen het goede nieuws, ik mocht Geneeskunde gaan studeren in Groningen!

Ik heb ondertussen mijn eerste jaar goed afgesloten met mijn propedeuse en ben blij om te zeggen dat ik mede door mijn studiekeuzeproces helemaal op mijn plek zit, maar wil jullie tegelijkertijd ook waarschuwen voor tunnelvisie, want no worries, er zijn zoveel mooie studies hier in Groningen & een plan B is always a good idea!

Voor iedereen die vragen heeft over studiekeuze, de stad Groningen, het studentenleven of specifiek over Geneeskunde (en het nieuwe curriculum G2020), mail gerust!

Laatst gewijzigd:12 oktober 2016 12:15