Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenHulp bij studiekeuze

Mettina, Kunstgeschiedenis

Foto Mettina

In de vierde klas van de middelbare school kreeg ik steeds meer interesse voor de studie Kunstgeschiedenis. Deze studie had geen loting, wat betekende dat ik eigenlijk geen plan B hoefde te hebben. Toch heb ik me ook georiënteerd op andere studies, zoals Archeologie of Cultuurwetenschappen. Ik las veel op internet over verschillende universiteiten, studies en wat voor vakken zij aanboden. Op mijn school had ik wel voorlichting gekregen, maar ik wilde zelf ook graag op pad gaan. Door het bezoeken van Open Dagen kun je echt de sfeer proeven van de stad, de studies en de mensen! Dit heeft mij ontzettend geholpen. Tijdens de voorlichting van Archeologie wist ik meteen dat dit niets voor mij zou zijn en bij de voorlichting van Kunstgeschiedenis voelde ik me helemaal op m’n plek!

Ik ben nu tweedejaarsstudent Kunstgeschiedenis in Groningen, actief bij de Studievereniging Meander en lid van de sportschool Train More. Het studentenleven is namelijk veel meer dan alleen studeren!

Een studiekeuze maken is niet zo gemakkelijk. Internet en social media kunnen je veel informatie geven, maar ik raad je zeker aan om zelf op pad te gaan! Ga langs Open Dagen van verschillende universiteiten en praat met hoogleraren of huidige studenten over hun ervaringen. Door op pad te gaan, ontdek je vanzelf waar jij je het fijnst bij voelt.

Vragen? Mail Mettina!

Laatst gewijzigd:09 september 2016 09:34