Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG

Open access deal met de uitgever Lippincott Williams & Wilkins

30 januari 2017
LWW
LWW

De universiteiten met een UMC en de universiteit Wageningen hebben een deal gesloten met de uitgever Lippincott Williams & Wilkins over publiceren in open access.

Het volgende is afgesproken:

Geen 'author's fee' voor publiceren in de hybride tijdschriften van LWW

Auteurs van de RUG en het UMCG mogen zonder kosten open access publiceren in een van de hybride tijdschriften van Lippincott Williams & Wilkins in 2017, 2018 and 2019.

Op welke tijdschriften is deze deal van toepassing?

In al deze 228 tijdschriften mogen auteurs van het UMCG gratis publiceren.

Workflow bij het indienen van uw manuscript

De uitgever verstrekt zogenaamde "APC Waiver" codes aan het RUG, die door de auteurs moeten worden ingezet op het moment dat ze willen publiceren bij LWW (dus pas na acceptatie van het artikel). De waiver-code zorgt ervoor dat het artikel gratis in open access zal worden aangeboden. U kunt zo'n waiver-codes aanvragen via openaccess@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 08:53

Meer nieuws

  • 28 februari 2017RUG scoort in Keuzegids met maar liefst 18 topmasters

    In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 18 opleidingen van de RUG het predikaat topopleiding. De master Nanoscience van de RUG staat voor het vijfde jaar achtereen in de top drie van beste universitaire masteropleidingen in Nederland, zo...

  • 28 februari 2017Groen licht voor twee nieuwe opleidingen Campus Fryslân

    De minister van onderwijs heeft de aanvragen voor twee nieuwe opleidingen van Campus Fryslân goedgekeurd. Het gaat om het bachelorprogramma Global Responsibility and Leadership het masterprogramma Sustainable Entrepreneurship.

  • 27 februari 2017Econometrist Laura Spierdijk verkrijgt NIAS Fellowship 2017/2018

    Professor Laura Spierdijk zal vanaf september tien maanden aan NIAS verblijven. Ze is verkozen tot NIAS Fellow voor het jaar 2017/2018 om onderzoek te doen naar de relaie tussen grootte en levensvatbaarheid van banken in de Verenigde Staten.