Centrale Medische Bibliotheek

Centrale Medische BibliotheekNieuws

Gouden tips voor Open Access publiceren

Open Access

Vermeld de juiste adresgegegevens bij UMCG-publicaties

• Het is belangrijk dat u onderstaande gegevens in de juiste volgorde vermeldt bij UMCG-publicaties:

University of Groningen, University Medical Center Groningen, Department  …., The Netherlands

Deze volgorde is cruciaal voor de ranking van de RUG en het UMCG!

Open access publiceren

Hoe weet u of u in een bepaald tijdschrift open acces kunt publiceren?

• Zoek het tijdschrift op via Google, kijk bij welke uitgever het hoort.
  • Ga naar de open access site van de CMB, kijk of de betreffende uitgever er bij staat. U leest hier met welke uitgevers, en voor welke tijdschriften precies, afspraken zijn gemaakt.
    U betaalt dan niet voor open access publiceren of u krijgt korting.
  • Submit uw artikel altijd via een RUG- of UMCG-pc.
  • Gebruik altijd uw emailadres van de RUG of UMCG zodat de uitgever u herkent!

In bovenstaande lijst Journals met korting, vindt u ook de ranking en Q1-journals.

Als de uitgever niet op de CMB open access site staat, wat zijn dan de mogelijkheden om toch open access te publiceren?

• U kunt soms tegen betaling het artikel open access publiceren. Of dit kan leest u op de website van de uitgever. De kosten, de article processing charges (APC ‘s), gaan van uw eigen budget.

Hulp

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de Centrale Medische Bibliotheek (CMB), cmb@umcg.nl of openaccess@umcg.nl

Informatie bijeenkomst

Binnenkort organiseert de CMB een info- bijeenkomst over publiceren in Open Access, Pure en Altmetric. Wij houden u op de hoogte!

Laatst gewijzigd:08 juni 2017 14:12
printOok beschikbaar in het: English